Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 14. 12:58

A végponti biztonság területén erősít a Novell a Senforce felvásárlásával

A Novell felvásárolja a biztonsági megoldásokat fejlesztő Senforce Technologies vállalatot, amelynek termékeit a saját ZENworks vonalába olvasztja be. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem tették közzé.

[HWSW] A Novell felvásárolja a biztonsági megoldásokat fejlesztő Senforce Technologies vállalatot, amelynek termékeit a saját ZENworks vonalába olvasztja be. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem tették közzé.

A Senforce elsősorban hálózati hozzáféréskezelő (network access control) szoftvereiről ismert, azonban a Novell valószínűleg inkább a végponti biztonsági megoldások miatt vette meg a céget, legalábbis erre utal, hogy a cég kínálatában máris megjelent a ZENworks Endpoint Security, amely a hálózati végpontokon hivatott garantálni az adatok biztonságát például adatlopási kísérlet, vírustámadás vagy behatolás esetén.

"Egyre több nagyvállalat és kormányhivatal veszít el kritikus fontosságú adatokat lopás vagy nem biztonságos személyi eszközök miatt" -- mondta Joe Wagner, a Novell rendszerfelügyeleti termékekért felelős vezetője. A Senforce ügyfeleinek küldött levelében Wagner ígéretet tett arra, hogy a Novell továbbra is támogatni fogja a felvásárolt cég meglevő termékeit és technológiáit és nem fogja beszüntetni az önálló forgalmazásukat sem. A meglevő támogatási szerződések is továbbélnek.

Iparági elemzők szerint a Novell és a Senforce összeolvadása mindkét fél számára előnyös. A rendszerfelügyeleti eszközök piacán érdekelt Novell számára az elsődleges motiváció az, hogy az ügyfelei számára integrált végponti biztonsági megoldást tudjon kínálni. A Novell és a Senforce már korábban is együttműködtek, ennek eredményeképp jöhetett létre a ZENworks Endpoint Security Management szoftver, amely lényegében ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtotta, amelyeket a Novell neve alatt most megjelent termék.

"Nem meglepetés a két terület közeledése és a Novell már eddig is komoly munkát végzett a biztonság területén" -- mondta Jon Oltsik, az Enterprise Strategy Group elemzője. "Az ügyfelek is egyetértenek azzal, hogy a [végponti] biztonságot, konfigurációkezelést és támogatást megéri egyetlen rendszerbe integrálni." Oltsik szerint a Senforce számára kapóra jött a Novell ajánlata, mivel önálló szereplőként a cég túl pici ahhoz, hogy túlélje a piaci versenyt. "A hálózati hozzáféréskezelés előbb-utóbb az asztali vagy a hálózati infrastruktúra részévé válik és a hálózati megoldásszállítóknak, a Junipernek, a Ciscónak vagy a Nortelnek jó megoldásaik vannak, ami nem sok helyet hagy mások számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról