Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 13. 10:13

A Fujitsu Siemens is elhagyja a tenyérgépek piacát

Elhagyja a süllyedő hajót a Fujitsu Siemens, a vállalat hivatalosan is megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint kivonul a PDA-piacról. Az ok igen prózai: az okostelefonok előretörésével látványosan megcsappant a kereslet a tenyérgépek iránt, a Fujitsu Siemens mobil fejlesztéseinek fókuszába pedig a 3G-képességgel felruházott noteszgépeket és tablet PC-ket helyezi inkább.

[HWSW] Elhagyja a süllyedő hajót a Fujitsu Siemens, a vállalat hivatalosan is megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint kivonul a PDA-piacról. Az ok igen prózai: az okostelefonok előretörésével látványosan megcsappant a kereslet a tenyérgépek iránt, a Fujitsu Siemens mobil fejlesztéseinek fókuszába pedig a 3G-képességgel felruházott noteszgépeket és tablet PC-ket helyezi inkább.

Az IDC piackutató cég friss jelentése szerint a második negyedévben világszerte mindössze 719 ezer tenyérgépet adtak el, 43 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban. A gyártók versenyében a Palm vezet 44,1 százalékos piaci részesedéssel, amelyet a HP követ 23,5 százalékkal, a bronzérmes pedig a Mio Technology 13,6 százalékkal. A Fujitsu Siemens a negyedik volt a rangsorban.

A japán-német cég kínálatában többféle Pocket Loox tenyérgép szerepel jelenleg, amelyek között találhatók beépített GPS-t tartalmazó fogyasztói modellek és üzletembereknek szánt készülékek is. A kínálatot azonban tavaly július úta nem frissítették, vagyis a vállalat azóta nem dobott piacra új modellt. A legutoljára bemutatott Pocket Loox a belépő szintű, de GPS-szel szerelt N100 modell volt. A most piacon levő gépeket természetesen még egy ideig forgalmazni fogja a Fujitsu Siemens.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról