Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 9. 09:43

Hivatalossá váltak a júliusban kiszivárgott Vista-patchek

A Microsoft tegnap hivatalosan is kiadott két olyan Vista-javítást, amelyek július végén már kiszivárogtak és fájlcserélő hálózatokon terjedtek. A két patchben a teljesítényt és megbízhatóságot javítja a Windows gyártója.

[HWSW] A Microsoft tegnap hivatalosan is kiadott két olyan Vista-javítást, amelyek július végén már kiszivárogtak és fájlcserélő hálózatokon terjedtek. A két patchben a teljesítényt és megbízhatóságot javítja a Windows gyártója.

A Vista Performance and Reliability Pack és Vista Compatibility and Reliability Pack csomagok számtalan teljesítményt növelő, hibákat befoltozó javításokat tartalmaznak, melyek között több olyan is megtalálható, melyekre a Vista megjelenése óta panaszkodnak a felhasználók. A Microsoft nem csak az állományok másolásának sebességét teszi rendbe, hanem javít az alvó és hibernáló funkciókon, a memóriakezelés ismert problémáin, illetve az XP-ről frissített Vista rendszerek megbízhatóságán. A csomagok települését követően javulhat a grafikus kártyák meghajtóinak teljesítménye is.

A teljesítményt növelő javítás (KB938979) közel 10 megabájt méretű és letölthető a Microsoft weboldaláról, ahol elérhető a megbízhatóságot fokozó patch (KB938194) is, utóbbi mindössze 2 megabájtot tesz ki. Egyelőre nem tudni, hogy automatikus frissítésen keresztül mikor települnek a javítások, egyesek szerint a hónap második keddjén, azaz augusztus 14-én jelennek meg, amikor a Microsoft szokásához híven közzéteszi legújabb biztonsági frissítéseit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról