Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 6. 11:58

Microsoft PlayReady technológiával bővülnek a Nokia mobilkészülékek

A Nokia és a Microsoft bejelentette, hogy tovább bővítik együttműködésüket, ennek köszönhetően 2008 elején megjelenhetnek az első olyan Nokia okostelefonok, Series 40 és 60 platformot futtató készülékek, melyek beépítetten támogatni fogják a Microsoft PlayReady technológiáját. A PlayReady segítségével a tartalom- és telefonszolgáltatók egyszerűbben juttathatják el a zenéket, videókat és más tartalmakat a mobilkészülékek tulajdonosaihoz.

[HWSW] A Nokia és a Microsoft bejelentette, hogy tovább bővítik együttműködésüket, ennek köszönhetően 2008 elején megjelenhetnek az első olyan Nokia okostelefonok, Series 40 és 60 platformot futtató készülékek, melyek beépítetten támogatni fogják a Microsoft PlayReady technológiáját. A PlayReady segítségével a tartalom- és telefonszolgáltatók egyszerűbben juttathatják el a zenéket, videókat és más tartalmakat a mobilkészülékek tulajdonosaihoz.

A PlayReady technológia lényegében olyan technológiák összességét jelenti, melyeknek köszönhetően szinte bármilyen tartalom megjelenhet a mobilokon, sőt, azokat akár asztali számítógépünkre is továbbíthatjuk a hordozható készülékről. A Windows Media Audio és Video mellett más népszerű, jelenleg is számos szolgáltató által használt formátumok, így az AAC, AAC+ is támogatottak. A jogkezelést a Microsoft DRM 10 technológiája biztosítja.

A kiszélesített megállapodástól, az együttműködéstől a Nokia és a Microsoft azt várja, hogy a felhasználók egyszerűbben juthassanak hozzá, élvezhessék, és végül mozgathassák a digitális tartalmakat mobil eszközeik között. A PlayReady támogatással a Nokia több, színvonalasabb mobil tartalmat nyújthat a készülékvásárlóknak, míg a szolgáltatók a radikálisan növekvő felhasználói körből profitálhatnak.

A PlayReady kompatibilitás azt jelenti, hogy a Nokia készülékére megvásárolt, letöltött zeneszám más kompatibilis, logózott készülékekre, illetve asztali számítógépre is továbbítható, azon meghallgatható lesz. A Microsoft ezekben a napokban juttatja el a PlayReady Porting Kit csomagjait a készülékgyártókhoz, az első teljesen PlayReady kompatibilis szolgáltatások is várhatóan a 2008 elején megjelenő készülékekkel együtt indulnak el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról