Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 27. 13:30

Megérkezett a Visual Studio 2008 és a .Net Framework 3.5 második bétája

A Microsoft kiadta az év végére ígért Visual Studio 2008 fejlesztői környezet második bétaváltozatát , amelyben már Silverlight alkalmazások fejlesztéséhez szükséges eszközök is helyet kaptak. A vállalat szóvivője szerint a Visual Studio 2008, kódnevén az Orcas már 99 százalékos készültségi szintet ért el. A VS2008 Beta 2-vel egyszerre megérkezett a .Net Framework 3.5 második bétája is.

[HWSW] A Microsoft kiadta az év végére ígért Visual Studio 2008 fejlesztői környezet második bétaváltozatát, amelyben már Silverlight alkalmazások fejlesztéséhez szükséges eszközök is helyet kaptak. A vállalat szóvivője szerint a Visual Studio 2008, kódnevén az Orcas már 99 százalékos készültségi szintet ért el. A VS2008 Beta 2-vel egyszerre megérkezett a .Net Framework 3.5 második bétája is.

Scott Guthrie, a Microsoft fejlesztőeszközökért felelős részlegének vezetője szerint a VS2008 most kiadott bétájának egyik leglátványosabb újdonsága a teljesen áttervezett és jelentősen továbbfejlesztett HTML-tervező, illetve a CSS-támogatás. A VS2008 ugyanazt a webszerkesztőt használja, amely az Expressionben is megtalálható, a Microsoft szerint nem csak sokkal gyorsabb a Visual Studio 2005 webszerkesztőjénél, hanem sokkal többet is tud.

A Visual Studio 2008 webszerkesztőjében a felhasználók párhuzamosan, egymás mellett láthatják a forráskódot és a kész oldalt, így folyamatosan nyomon követhetik a változásokat. Emellett egy külön ablakban kaptak helyet a CSS-stíluslapok, amelyeket akár a forráskód, akár a kész design oldaláról is módosítani lehet ha szükséges.

Visual Studio 2008

A Beta 2-ben debütál továbbá a Visual Studio Shell, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára saját eszközök létrehozását a Visual Studio fejlesztői keretrendszerben, amelyeket meg is oszthatnak egymással. Ez a technológia teljesen ingyen hozzáférhető lesz majd és a segítségével bárki saját fejlesztői környezetet alakíthat ki. A Microsoft szerint a partnerek már régóta igényelték a Visual Studio Shellhez hasonló funkcionalitást, ennek az előfutára volt a Visual Studio 2005 Premier Partner Edition.

A Microsoft nemrégiben hozta nyilvánosságra a Visual Studio 2008-at követő változat, a Rosario első részleteit. A Rosario már projekt-menedzsment funkciókkal is rendelkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról