Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 25. 12:39

Ötödével nőtt az EMC bevétele és nyeresége a második negyedévben

Ötödével nőtt az EMC negyedéves nyeresége miközben a forgalom is emelkedett, a cég papírjainak árfolyama mégis csökkent a bejelentést követően, ugyanis a vállalat a vártnál konzervatívabb éves előrejelzést tett közzé.

[HWSW] Ötödével nőtt az EMC negyedéves nyeresége miközben a forgalom is emelkedett, a cég papírjainak árfolyama mégis csökkent a bejelentést követően, ugyanis a vállalat a vártnál konzervatívabb éves előrejelzést tett közzé.

A második negyedév során a tárolóeszközük és -szoftverek első számú gyártója 3,12 milliárd dolláros forgalmat ért el, ami éves szinten 21 százalékos növekedésnek felel meg. A vállalat profitja a 2006 második negyedévében elkönyvelt 279 millió dollárról 224 millióra emelkedett, ami részvényenként 16 centet jelent, ez 1 centtel múlta felül az elemzői várakozásokat. Az EMC ugyanakkor lényegében helyben hagyta az éves prognózisát, ami csalódást okozott a befektetőknek -- a részvényárfolyam 1,3 százalékot csökkent, bár a papírok még így is több mint 45 százalékkal többet érnek mint január elején.

A második negyedévben az EMC tárolóeszközeinek forgalma 18 százalékkal növekedett, elsősorban a középkategóruás modellek népszerűsége miatt. A hardvereladások csak 43 százalékát adták a cég teljes bevételének, 41 százalékot a szoftverek tettek ki, a fennmaradó rész pedig szolgáltatásokból folyt be. Az EMC szoftverárbevétele 27 százalékkal nőtt, elsősorban a VMware eredményeinek köszönhetően, amely megduplázta forgalmát. A szolgáltatásokból származó bevétel 18 százalékkalnőtt a második negyedév során.

Januárban az EMC közölte, hogy a 2007-es bevétele 12,7 milliárd dollár lesz, részvényenkénti nyeresége pedig 64 cent körül várható majd. A második negyedéves eredmények után az EMC mindössze annyit módosított a prognózison, hogy a részvényenkénti eredmény 64 cent felett lesz. A Reuters Estimates által megkérdezett elemzők átlagosan 12,8 milliárd dolláros forgalmat és részvényenként 67 centes eredményt várnak az idén az EMC-től.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról