Szerző: Bányai György

2007. július 24. 15:15

SSD-alapú 56 gigabájtos zsebmeghajtó a Buffalótól

A leginkább külső merevlemezes tárolókat, hálózati eszközöket, valamint memóriamodulokat és flash memóriákat szállító Buffalo bemutatta SSD meghajtóval szerelt zsebtároló sorozatát, amely július végétől várja a vásárlókat japánban.

[HWSW] A leginkább külső merevlemezes tárolókat, hálózati eszközöket, valamint memóriamodulokat és flash memóriákat szállító Buffalo bemutatta SSD meghajtóval szerelt zsebtároló sorozatát, amely július végétől várja a vásárlókat japánban.

Az új TurboUSB sorozat 8, 16, 24 és 56 gigabájtos kapacitással lesz elérhető. Az adatok tárolását esetükben a hagyományos merevlemezek helyett SSD meghajtókra bízták, így akár olyan extrém körülményeknek is kitehetjük a használat során, amelyeket egy merevlemezzel ellátott külső egység esetében csak félve engedhetnénk meg magunknak.


Buffalo SSD külső tároló 56 gigabájt tárterülettel

A flashmemóriás meghajtók kevesebbet fogyasztanak a hagyományos merevlemezeknél, ráadásul mozgó alkatrészt sem tartalmaznak, így nem annyira sérülékenyek, sőt megbízhatóbbak is. Az SSD meghajtók jelentősen gyorsabbak is lehetnek, akár 66 megabájt/s-os olvasási és 55 megabájt/s-os írási sebességet is kínálnak, nem számítva a véletlenszerű elérés nagyságrendileg különböző sebességét.

Az 57x89x14 milliméter méretű, kapacitástól függően 40-60 grammos tárolók USB 2.0 szabványú csatolófelülettel rendelkeznek. A kapcsolathoz szükséges kábel a készülékházból nem húzható ki, hanem praktikusan az oldalába bújtatható. A 8-tól 24 gigabájtos méretig skálázott eszközök július végétől jelennek meg a japán piacon, de a 783 dolláros 56 gigabájtos csúcsmodell piacra kerülésének időpontját a gyártó még nem hozta nyilvánosságra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról