Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 18. 11:42

Az Electronic Artshoz igazol Peter Moore, az Xbox atyja

A Microsofttól igazolt vezetőt az Electronic Arts: Peter Moore, az Xbox mögött álló egyik legfontosabb személyiség a világ legnagyobb független játékkiadójánál a sportjátékok fejlesztését felügyeli szeptember 1-től. A Microsoftnál Moore utóda Don Mattrick lesz, aki már veteránnak számít a játékiparban és február óta tanácsadóként segíti a Microsoftot, miután tavaly elhagyta az Electronic Artsot.

[HWSW] A Microsofttól igazolt vezetőt az Electronic Arts: Peter Moore, az Xbox mögött álló egyik legfontosabb személyiség a világ legnagyobb független játékkiadójánál a sportjátékok fejlesztését felügyeli szeptember 1-től. A Microsoftnál Moore utóda Don Mattrick lesz, aki már veteránnak számít a játékiparban és február óta tanácsadóként segíti a Microsoftot, miután tavaly elhagyta az Electronic Artsot.

John Riccitiello, az Electronic Arts régi-új elnök vezérigazgatója a CNET News.comnak adott telefonos interjújában elmondta, mér évek óta szerette volna megszerezni a vállalatnak Peter Moore-t, akit az iparág igazi nagy tehetségei közé sorol. "Többet tud a sportokról mint bárki akit ismerek. Az ő irányítása alatt a Sega volt a legnagyobb ellenfél a sportjátékok piacán. Nagyszerű munkát végzett a Microsoftnál és nagy öröm a számunkra hogy megszereztük" -- mondta Riccitiello.

EA Sports NHL 07
EA Sports NHL 07

A közismerten sportbolond Moore az EA-nél a sportjátékokért felelős részleget vezeti majd és olyan ismert sorozatok tartoznak majd hozzá mint a Madden NFL, az NBA Live, a FIFA, az NHL, a NASCAR vagy a Tiger Woods PGA Tour. A sportjátékok az EA legnagyobb fejőstehenei közé tartoznak, a kiadó évről évre előrukkol új változatokkal, illetve jelentős sportesemények (pl. foci vb) alkalmából különkiadásokkal kényezteti a rajongókat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról