Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 11. 09:51

Új kisvállalati ERP-megoldás a Microsoft kínálatában

Európában debütál először a Microsoft kisvállalati ERP szoftvere, a Dynamics Entrepreneur. A tegnap kezdődött Worldwide Partner Conference 2007 rendezvényen bejelentett terméket olyan cégeknek ajánlják, amelyek 50-nél kevesebb alkalmazottal rendelkeznek és ötnél kevesebben használják párhuzamosan.

[HWSW] Európában debütál először a Microsoft kisvállalati ERP szoftvere, a Dynamics Entrepreneur. A tegnap kezdődött Worldwide Partner Conference 2007 rendezvényen bejelentett terméket olyan cégeknek ajánlják, amelyek 50-nél kevesebb alkalmazottal rendelkeznek és ötnél kevesebben használják párhuzamosan.

NAV-alapokon

A Microsoft olyan cégek érdeklődésére számít elsősorban, amelyek már kinőtték az egyszerű ügyviteli szoftvereket és továbblépnének az összetett vállalatirányítási rendszerek irányába. Az Entrepreneur a Dynamics NAV-on alapul, azonban a Microsoft szerint jóval több mint annak a "lebutított" változata. A redmondi cég hangsúlyozta, az Entrepreneur kifejzetten a kisvállalatok igényeihez szabott megoldás, amely a pénzügy, a beszerzés, valamint az értékesítés és marketing terén támogatja az üzletet.

Strén Gábor, a Microsoft Dynamics hazai termékmenedzsere lapunk érdeklődésére elmondta, a nyugat-európai premier az év második felében esedékes, a hazai premier időpontja a tapasztalatok alapján kerül meghatározásra. A Dynamics Entrepreneur felhasználói a NAV-rokonság miatt a vállalatuk növekedésével egyszerűen térhetnek át a komolyabb igényeket is kiszolgálni képes, jobban testreszabható Dynamics NAV-ra.

Mobil eszközökről is elérhető az AX

A Microsoft emellett bejelentette, hogy a közép- és nagyvállalatok számára tervezett Dynamics AX vállalatirányítási rendszerhez ezentúl Windows Mobile-t futtató eszközökről is hozzá lehet majd férni. Az első mobil alkalmazás a Dynamics AX-hez a Mobile Sales, amelyet kifejezetten ügynökök, terüeti képviselők számára fejlesztettek ki, akik a segítségével a távolból is tudnak rendeléseket feladni, lekérdezni, kampányokat tervezni és figyelni, vagy ügyfél-látogatásokat tervezni. A Microsoft Dynamics Mobile Development Tools segítségével a felhasználók saját mobil alkalmazásokat hozhatnak létre a Dynamics AX-hez.

A Dynamics AX mobil kiterjesztése csak a kezdet, a redmondiak nem titkolt célja, hogy ERP-portfoliójuk teljes skálája elérhető legyen mobil eszközökről is, bár a vállalat egyelőre nem árulta el, hogy ez a funkcionalitás mikor épül be a NAV-ba , a GP-be, illetve az SL-be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról