Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 9. 16:14

Történetének harmadik legnagyobb felvásárlásával biztonságban erősít a Google

A Google 625 millió dollár készpénzért megvásárolja az e-mail biztonsággal foglalkozó, magánkézben levő kaliforniai Postinit. A várhatóan még az ősszel lezáruló ügylet eredményeképp a Postini a Google 100 százalékos tulajdonában levő leányvállalattá válik. Ez a Google harmadik legnagyobb felvásárlása, csak a YouTube 1,6 milliárdos és a DoubleClick 3,1 milliárdos akvizíciója volt nagyobb.

[HWSW] A Google 625 millió dollár készpénzért megvásárolja az e-mail biztonsággal foglalkozó, magánkézben levő kaliforniai Postinit. A várhatóan még az ősszel lezáruló ügylet eredményeképp a Postini a Google 100 százalékos tulajdonában levő leányvállalattá válik. Ez a Google harmadik legnagyobb felvásárlása, csak a YouTube 1,6 milliárdos és a DoubleClick 3,1 milliárdos akvizíciója volt nagyobb.

A Google célja a Postinivel alighanem az, hogy a megszerzett technológiák segítségével növelje a Google Apps biztonságát, ami minden bizonnyal még vonzóbbá teszi a hosztolt szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt, valamint a Gmail levelezőt. A Google szerint minden nap ezer kisvállalat csatlakozik a Google Apps felhasználóinak sorába, azonban a nagyobb cégeket eddig még nem sikerült megnyerniük, vélhetően a biztonsági aggályok miatt.

A Postini olyan hosted szolgáltatást kínál, amely egy helyen kezeli és szűri az ügyfelek elektronikus kommunikációját, legyen szó levelekről, azonnali üzenetekről vagy a webes tartalomról. A vállalat akár a rendszeres mentésekről, archiválásokról és a titkosításról is gondoskodik annak érdekében, hogy az ügyfelek elektronikus kommunikációja megfeleljen a törvényi előírásoknak. Világszerte 35 ezer ügyfelénél a Postini összesen mintegy 10 millió felhasználót szolgál ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról