Szerző: Ady Krisztián

2007. június 27. 15:18

Magyarul is megtanult a Google online dokumentumkezelő szolgáltatása

Felújított felülettel, mától magyar nyelven is elérhető a Google online dokumentumkezelő, Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása. A magyar nyelvűre átállított felületen Dokumentumok & Táblázatok nevű szolgáltatással az online létrehozott dokumentumokon akár ötvenen is dolgozhatnak egyszerre.

[HWSW] Felújított felülettel, mától magyar nyelven is elérhető a Google online dokumentumkezelő, Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása. A magyar nyelvűre átállított felületen Dokumentumok & Táblázatok nevű szolgáltatással az online létrehozott dokumentumokon akár ötvenen is dolgozhatnak egyszerre.

Az ingyenes szolgáltatáshoz csak egy webböngésző kell, webes felületen keresztül szerkeszthetjük beimportált Word és Excel dokumentumainkat is. A jogosultságkezelés teljeskörű, beállíthatjuk, hogy ki az aki csak megtekintheti, és ki az, aki szerkesztheti is a dokumentumunkat. A létrehozott doksikat HTML és PDF formába is exportálhatjuk. Az új felület áttekinthetőbb, számos grafikus elemmel tetszetősebb formába öntött, mely hasonlít egy irodai programcsomag dokumentumkezelő felületéhez.

A Google Dokumentumok & Táblázatok szolgáltatás továbbra is ingyenesen, béta üzemben érhető el azok számára, akik rendelkeznek Google Számlával, például egy Gmail fiókkal. A magyar nyelvre az alapértelmezett angol nyelvű felületen a Settings, azaz beállítások menüponton belül válthatunk át.

A Google online dokumentumkezelése az év végéig prezentációkészítővel, a PowerPointhoz hasonló képességeket nyújtó alkalmazással is bővül majd. Ezzel kibővítve a Google Docs alternatívát nyújthat majd egyszerűbb irodai dokumentumkezelési feladatokra, az egyéb online Google alkalmazásokkal, a Google Maillel, a Calendarral kombinálva pedig már komplett szolgáltatáscsomagot is kínál a keresőóriás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról