Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 25. 15:56

Magyarul is elérhető az Outpost Security Suite Pro 2007

A májusi megjelenést követően közel két hónappal magyarul is elérhetővé vált az Outpost Security Suite Pro 2007, amely a népszerű tűzfalat egészíti ki a vírusok, a kémprogramok és a levélszemét elleni védelemmel. A szoftver emellett letiltja a potenciálisan veszélyes, jogosulatlan kommunikációt a programok között és önvédelmi funkciója segítségével megakadályozza, hogy az internetes kártevők megbénítsák.

[HWSW] A májusi megjelenést követően közel két hónappal magyarul is elérhetővé vált az Outpost Security Suite Pro 2007, amely a népszerű tűzfalat egészíti ki a vírusok, a kémprogramok és a levélszemét elleni védelemmel. A szoftver emellett letiltja a potenciálisan veszélyes, jogosulatlan kommunikációt a programok között és önvédelmi funkciója segítségével megakadályozza, hogy az internetes kártevők megbénítsák.

Az Outpost Security Suite Pro 2007 alapja a világszerte népszerű, hazánkban is széles körben használt Outpost Firewall Pro tűzfal, amely kémprogramok, adatlopás és adatszivárgás elleni védelemmel is gazdagodott. A szoftvert egyesített vírus- és kémprogramkeresővel látták el, amely a magyar VirusBuster fejlesztése. Ezt az Agnitum mérnökei továbbfejlesztették, majd teljes egészében integrálták a Security Suite-ba. Az így létrejött kereső jelentősen felgyorsítja a rendszervizsgálatot, mivel a második alkalomtól kezdődően már csak az időközben módosult fájlokat ellenőrzi, így percek alatt végez a teljes rendszer ellenőrzésével.

A Security Suite figyeli az alkalmazások egymás közti interakcióját, így a lehető legkisebbre csökkenti annak valószínűségét, hogy egy kártevő a rendszerbe bejutva aktivizálódjon. Az egyedülálló sajátrendszer-védelem révén a program érzékeli és leállítja a jogosulatlan műveleteket, ezáltal korai fázisban védi ki a fenyegetéseket. Az Outpost Security Suite ráadásul érzékeli, ha bármely alkalmazás megpróbál az Outpost saját fájljai közé "nyúlni" és megakadályozza hogy a kártevők megbénítsák.

Aggályok

Egy tavaly decemberben publikált összehasonlító teszt szerint számos otthoni tűzfalnak vannak komoly hiányosságai. A különféle tűzfalakat összesen 77 különféle tesztnek vetették alá, amelyek során 9625 pontot -- tesztenként 125-öt -- szerezhettek. A legjobban az ingyenes Comodo Personal Firewall v2.3 és a Jetico Personal Firewall v2.0 Beta teljesített 9 ezer feletti ponttal, ezek a programok "kitűnő" minősítést kaptak. A harmadik és negyedik helyet a Zone Alarm Pro 6.5 és a Trend Micro PC-cillin Internet Security 2007 szerezte meg.

A teszt során több termékről -- köztük az Outpost Firewall Pro 4.0-ról is -- kiderült, hogy képesek felismerni egyes biztonsági tesztprogramokat, így laboratóriumi körülmények között jó eredményt érnek el, ugyanakkor a való életben közel sem nyújtanak olyan színvonalú védelmet, ami a teszteredmény alapján elvárható lenne. Meglepő, hogy egyes neves biztonsági cégek tűzfalai mennyire hátul végeztek a rangsorban, a Sunbelt, a Norton, a Sygate, a McAfee, a CA, BitDefender, F-Secure, Panda és AVG vizsgált termékei mindannyian leszerepeltek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról