Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 22. 10:03

A HP kezébe került az SPI Dynamics

A HP felvásárolja a magánkézben levő SPI Dynamics vállalatot, amely webalkalmazások biztonsági értékelését (assessment) támogató szoftverek és szolgáltatások szállítójaként ismert. Az egyezség pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, az akvizíció várhatóan a harmadik negyedévben zárul le. Az SPI Dynamics a HP szoftverüzletágába olvad be.

[HWSW] A HP felvásárolja a magánkézben levő SPI Dynamics vállalatot, amely webalkalmazások biztonsági értékelését (assessment) támogató szoftverek és szolgáltatások szállítójaként ismert. Az egyezség pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, az akvizíció várhatóan a harmadik negyedévben zárul le. Az SPI Dynamics a HP szoftverüzletágába olvad be.

A HP Quality Center szoftverbe már korábban integrált SPI Dynamics technológiával az ügyfelek -- a fejlesztéstől kezdve a minőségbiztosításon át a bevezetésig -- a webalkalmazások teljes életciklusa alatt figyelemmel kísérhetik és azonosíthatják a biztonsági sérülékenységeket. A SPI Dynamics szoftverek az alkalmazásbiztonság és -minőség telepítés utáni validálását, valamint a különféle auditálási és megfelelési követelmények (pl. Sarbanes-Oxley előírások) teljesítését is támogatják.

"A webalapú alkalmazások terjedésével exponenciálisan nő az üzletileg kritikus alkalmazások sérülékenységeinek száma" -- mutatott rá Jonathan Rende, a HP szoftverüzletágának minőségirányítási szoftverekért felelős alelnöke. "A HP Software már eddig is biztosított megoldásokat az üzleti alkalmazások megfelelő futásának ellenőrzésére. A SPI Dynamics segítségével most már az alkalmazások biztonságát is garantálni tudjuk."

A HP és az SPI Dynamics összeolvadásának híre alig két héttel követi a Watchfire felvásárlását, amely az IBM tulajdonába kerül. A Watchire az SPI Dynamics első számú vetélytársa.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról