:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 20. 14:48

Az Albacomp lett az ipari felhasználásra szánt Getac notebookok forgalmazója

2007 júniusától az Albacomp látja el az ipari felhasználásra szánt Getac notebookok kizárólagos magyarországi forgalmazói feladatait. Az Albacomp a Getac készülékek korábban elaprózott kereskedelmi és marketingtevékenységet egy kézbe fogva 200 készülék értékesítését tervezi az elkövetkező 12 hónapban.

[HWSW] 2007 júniusától az Albacomp látja el az ipari felhasználásra szánt Getac notebookok kizárólagos magyarországi forgalmazói feladatait. Az Albacomp a Getac készülékek korábban elaprózott kereskedelmi és marketingtevékenységet egy kézbe fogva 200 készülék értékesítését tervezi az elkövetkező 12 hónapban.

A statisztikák szerint a notebookok háromnegyede leejtés, ráömlött folyadék, ráejtett tárgy vagy a szélsőséges környezeti hőmérséklet miatt hibásodik meg, de számos helyen a nagy megbízhatóságot igénylő feladatok ellátására csak a terepi kivitelű notebookok használata jelenthet megoldást. A Getac notebookjai és tablet PC-i ellenállnak a szabadtéri és ipari környezetben fellépő behatásoknak, pornak, piszoknak, nedvességnek, mozgatásnak, rezgésnek, hidegnek, melegnek, valamint az elektromágneses és rádiófrekvenciás zavaroknak, illetve a nagy részecskeszennyezettségű környezetnek is, így a legszélsőségesebb körülmények közt is használhatók.

A nagy fizikai igénybevételnek ellenálló készülékek még csak néhány éve vannak jelen a hazai piacon, de már több százat értékesítettek belőlük. Hazánkban a Getac készülékeit alkalmazzák például barlangfürdőben 100 százalékos páratartalomban, gépek rezgésállapotának vizsgálatára olajos és poros környezetben, reptéri meteorológiai rendszerek tesztelésére és kalibrálására, vizes környezetben vízhozam-mérésre, és még számos más, extra igénybevételt jelentő környezetben.

A Getac notebookok forgalmazása négy típussal kezdődik. Az A790-es ipari és katonai célra, a CA27, valamint a W130 és az M230 főleg a rendfenntartó szervek és mentőegységek munkájának elősegítésére, kárelhárítási feladatok végrehajtására, illetve ipari célra készült. A gépeket 0 és +55 Celsius fok közötti hőmérsékleti tartományban lehet használni, de kiegészítők segítségével akár -20 fokban is működőképesek. A Getac noteszek bekapcsolt állapotban 15 g-s, félszinuszos ütésnek is ellenállnak, de 1 méterről történő ejtést is túlélnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.