Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 15. 10:51

Magyarországon is elérhető lesz a tegnap indult MusicStation mobiltelefonos zeneszolgáltatás

Tegnap indult útjára az OmniFone MusicStation előfizetéses zeneszolgáltatás, amelynek felhasználói az egymillió dalt tartalmazó kínálatból egy minimális (heti 3 euro, azaz alig több mint 700 forint) előfizetési díjért cserébe bármennyit dalt letölthetnek a mobiltelefonjukra és addig hallgathatják őket, amíg az előfizetésük tart. Az adatforgalom költségét is tartalmazó díjat a mobilszámlához adják hozzá.

[HWSW] Tegnap indult útjára az OmniFone MusicStation előfizetéses zeneszolgáltatás, amelynek felhasználói az egymillió dalt tartalmazó kínálatból egy minimális (heti 3 euro, azaz alig több mint 700 forint) előfizetési díjért cserébe bármennyit dalt letölthetnek a mobiltelefonjukra és addig hallgathatják őket, amíg az előfizetésük tart. Az adatforgalom költségét is tartalmazó díjat a mobilszámlához adják hozzá.

A MusicStation előnye, hogy készülékfüggetlen, többféle kliensprogram létezik a különféle mobilokra, így lényegében bárki használhatja, akinek a mobilja képes zenét lejátszani és Symbian vagy Java alkalmazásokat futtatni. Az OmniFone becslései szerint a jelenleg használatban levő telefonok négyötödéről elérhető a szolgáltatás, még az sem elvárás hogy a készülék 3G-s legyen, bár a gyorsabb hálózatokon nyilván a letöltés is gyorsabb.

Természetesen a dalok akkor sem vesznek el, ha a felhasználó mobilját elveszti vagy lecseréli, az új készülékre csak fel kell telepíteni a kliensszoftvert és be kell jelentkezni, ezután a már letöltött dalok újból elérhetők lesznek. Eleinte a MusicStationből letöltött zenéket csak a mobiltelefonokon lehet meghallgatni, vagyis nem lehet őket átmásolni számítógépre vagy a hordozható MP3-játszókra, azonban az Omnifone hamarosan egy PC-s változatot is megjelentet majd a kliensszoftverből.

"Nehéz vonzóbb mobil zeneszolgáltatást elképzelni a MusicStationnél" -- mondta Rob Wells, a Universal Musci Group digitális részlegének vezetője. "Szinte minden mobilon működik, meghagyva a felhasználóknak a szabadságot hogy olyan készüléket válasszanak, amilyet akarnak." A MusicStation nem titkolja, hogy az Apple iPhone és az iTunes ellenfele kíván lenni. Rob Lewis, az Omnifone elnök-vezérigazgatója szerint egy dal letöltése csupán pár másodpercet vesz igénybe, ami arra utal, hogy a tömörítés miatt a minőség alighanem nem lesz a legjobb.

A brit OmniFone az összes jelentős zenekiadóval megegyezett és a cég weboldalának tanúsága szerint hamarosan Európa-szerte összesen 30 szolgáltató ügyfelei érhetik el a kínálatot. A vállalat magyar mobilszolgáltatókkal is tárgyal, így hamarosan hazánkban is elérhető lehet ez a szolgáltatás. Lapunk érdeklődésére Tim Hadley, az Omnifone PR-igazgatója elmondta, hogy melyik szolgáltatókkal működnek együtt, arról hamarosan újabb bejelentések várhatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.