Szerző: Ady Krisztián

2007. május 21. 11:08

A D-Link hosszú távra tervez a 802.11n-es vezeték nélküli termékekkel

Jelentős átrendeződést jósol a vezeték nélküli hálózati eszközök piacán a D-Link: a 802.11n előzetes specifikációjának megfelelő termékek megjelenésével együtt várhatóan jelentősen csökken majd a 802.11g szabvány sebességét és lefedettségét növelni hivatott Super G (108/125Mbps) termékek, illetve a hagyományos MIMO-technológiás termékek kereslete.

[HWSW] Jelentős átrendeződést jósol a vezeték nélküli hálózati eszközök piacán a D-Link: a 802.11n előzetes specifikációjának megfelelő termékek megjelenésével együtt várhatóan jelentősen csökken majd a 802.11g szabvány sebességét és lefedettségét növelni hivatott Super G (108/125Mbps) termékek, illetve a hagyományos MIMO-technológiás termékek kereslete.

Legalább 10 éves termékciklus?

A vállalat az értéktöbblet mérséklődését is jelezve drasztikusan csökkenti a 108 megabit/s-os elméleti letöltési sebességet nyújtó Super G termékei árát, melyek a jövőben egy kategóriát képviselnek majd a szimpla 802.11g-s, 54 megabit/s-os termékekkel. A D-Link ugyanakkor mindenkinek a Wireless N termékeket ajánlja, melyek a magasabb ár ellenében 11 év garanciát, nagyobb lefedettséget és minden alkalmazásra megfelelő vezeték nélküli sebességet kínálnak.

"Az új vezeték nélküli technológia várhatóan hosszú évekre meghatározza a hálózati eszközök piacát, hiszen az otthonok 99 százalékában a Fast Ethernet vezetékes technológia a jellemző, ennél nagyobb sebességre nincs szükség a ma elterjedt alkalmazások igénybevételéhez. Ezért gondoljuk úgy, hogy a vezetékes sebességet is túlszárnyaló vezeték nélküli technológia hosszabb távon változatlan marad, és a 11 éves garanciális idő egyben a termékkategória életciklusát is jelenti" -- mondta Kevin Wen, a D-Link európai elnöke.

Kin-G

A négy éve megjelent IEEE 802.11g szabvány elméletileg megötszörözte a b-szabványos vezeték nélküli eszközök sebességét. 2006 végére ez technológia gyakorlatilag kiszorította a korábbi kisebb teljesítményű eszközöket a piacról. Időközben valamennyi gyártó megjelent a g szabványra épülő, de annál nagyobb lefedettséget és némileg nagyobb sebességet kínáló Super G megoldásokkal, ezek felett azonban megkongatta a vészharangot az új, a g szabványhoz képest is sokszoros sebességet kínáló 802.11n szabvány tervezetének tavaly augusztusi megjelenése. A Super G termékek a D-Link becslése szerint jövőre teljesen eltűnnek a termékpalettákról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról