Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 16. 08:47:42

Erősebb processzor, több memória, nagyobb merevlemez az Apple MacBookokban

Az Apple tegnap új MacBook noteszeket jelentett be, a gépekben azonban nyoma sincs azoknak az újdonságoknak, amelyekről már hetek óra pletykálnak a cég termékeivel kiemelten foglalkozó online lapok és blogok. A frissítés csak erősebb processzorokat, több memóriát és nagyobb merevlemezeket hozott az Apple-vásárlóknak, a sokak által várt LED-es háttérvilágításra, szilárdtest-meghajtóra (SSD) és a Santa Rosa platformra egyelőre még várni kell.

[HWSW] Az Apple tegnap új MacBook noteszeket jelentett be, a gépekben azonban nyoma sincs azoknak az újdonságoknak, amelyekről már hetek óra pletykálnak a cég termékeivel kiemelten foglalkozó online lapok és blogok. A frissítés csak erősebb processzorokat, több memóriát és nagyobb merevlemezeket hozott az Apple-vásárlóknak, a sokak által várt LED-es háttérvilágításra, szilárdtest-meghajtóra (SSD) és a Santa Rosa platformra egyelőre még várni kell.

Az új MacBookok 2 vagy 2,16 GHz-es Core 2 Duo processzorral (4 megabájt L2 cache) kaphatók, a memóriájuk pedig már alapkiépítésben is 1 gigabájtos, ami akár 2 gigabájtig is bővíthető. A legolcsóbb változat merevlemeze 80 gigabájtos, a csúcsmodellben azonban 200 gigabájtos meghajtó kapott helyet. Szívfájdalom, de továbbra is csak a drágább MacBookokban van DVD-író, a legolcsóbb kivitel vásárlóinak meg kell elégedniük a DVD-k olvasására és CD-k írására alkalmas combo drive-val.

A processzor órajelén, a memória és a merevlemez méretén kívül semmi sem változott a MacBook háza táján, a gépek továbbra is 13,3 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású a szélesvásznú kijelző, van beépített iSight kamera, valamint jár a számítógépekhez a Front Row szoftver és a hozzá tartozó távirányító. Szériafelszereltség a vezeték nélküli hálózati vezérlő, a mágneses tápkábel-csatlakozó, a lítium-polimer akkumulátor és a Bluetooth. Az árak is maradtak a régiek, a legolcsóbb MacBook 1099 dollárba kerül, a fekete csúcsmodellért pedig 1499 dollárt kell fizetni.

a címlapról

Hirdetés

November 27-28-án ismét HWSW mobile!

2019. október 22. 13:11

A legnagyobb hazai digitális termékfejlesztési konferenciára most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni! 2 nap, 1000 látogató, dedikált workshopnap.