Szerző: Ady Krisztián

2007. május 15. 14:12

Mozgó alkatrészek nélkül fókuszál a Varioptic folyadékos lencséje

Azt, hogy a magánkézben lévő Varioptic mennyire sérti a Philips szabadalmaztatott megoldását , majd a jogászok eldöntik -- a Varioptic is két saját világszabadalomra hivatkozik weboldalán --, hiszen optikai nagyítás nélkül is tisztán látható, hogy a vállalat új lencséje igen hasonló a Philips által jegyzett megoldáshoz. A Varioptic is az emberi szem működési elvét használta fel mobil eszközökbe készített optikai lencséje megalkotásához.

[HWSW] Azt, hogy a magánkézben lévő Varioptic mennyire sérti a Philips szabadalmaztatott megoldását, majd a jogászok eldöntik -- a Varioptic is két saját világszabadalomra hivatkozik weboldalán --, hiszen optikai nagyítás nélkül is tisztán látható, hogy a vállalat új lencséje igen hasonló a Philips által jegyzett megoldáshoz. A Varioptic is az emberi szem működési elvét használta fel mobil eszközökbe készített optikai lencséje megalkotásához.

A két üveglap közé szorított folyadékok nem keverednek egymással, formájuk, fénytörő pontokat alkotó határuk pedig elektromos áram stimulásával változatható méretű, alakú. Így egy olyan optikai lencsét kapunk, melynek fókusztávolsága elektromos árammal, mozgó alkatrészek nélkül változtatható meg. A Varioptic jó optikai minőséget, teljes átlátszóságot, gyors reakcióidőt és nagy stabilitást ígér, olcsón előállíthatóan.

Varioptic

Ezeket a vékony, strapabíró -- hiszen nincs benne mozgó alkatrész -- lencséket elsősorban hordozható készülékekben lehet majd felhasználni, kamerás mobiltelefonokban, tenyérgépekben, mini webkamerákban, melyeket egyre gyakrabban építenek noteszgépekbe -- jelenleg fix fókusszal. Az új lencsék sorozatgyártása a Varioptic ígérete szerint az év végén kezdődhet meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról