Szerző: Ady Krisztián

2007. április 27. 13:15

Nyílt forráskódú szoftver a D-Link új Wi-Fi hozzáférési pontjában

A D-Link ma hivatalosan is bejelentette hazánkban legújabb Wi-Fi hozzáférési pontját: a DAP-1160 típusú készülék különlegessége a nyílt forráskódú szoftver, melynek funkcióit így később szabadon bővítheti a fejlesztői közösség. A Linux-alapú szoftvernek köszönhetően a router számos olyan funkcióval is rendelkezik, mellyel hasonló árú versenytársai nem.

[HWSW] A D-Link ma hivatalosan is bejelentette hazánkban legújabb Wi-Fi hozzáférési pontját: a DAP-1160 típusú készülék különlegessége a nyílt forráskódú szoftver, melynek funkcióit így később szabadon bővítheti a fejlesztői közösség. A Linux-alapú szoftvernek köszönhetően a router számos olyan funkcióval is rendelkezik, mellyel hasonló árú versenytársai nem.

A választott működési módtól függően a DAP-1160 szolgálhat hozzáférési pontként, kiszolgálva a vezeték nélküli klienseket, AP-kliensként másik hozzáférési ponthoz csatlakozva, bridge-ként két vezeték nélküli munkacsoportot áthidalva, repeaterként, vagy akár az utóbbi funkciók ötvözeteként is. A közeljövőben megjelenő frissítésekkel (WISP kliens és repeater) a DAP-1160 képes lesz a vezeték nélkül kapott internetet is routerként megosztani, így egyetlen WLAN-előfizetést több számítógép is használhat egyidejűleg.

D-Link DAP-1160

A DAP-1160 emellett két ethernet porttal is rendelkezik, melyek a WISP router módnak köszönhetően routing, bridging vagy NAT feladatokat is elláthatnak. A hozzáférési pont már elérhető a hazai üzletekben, ajánlott bruttó végfelhasználói ára 14 490 Ft.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról