:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 21. 09:09

Google: dől a lé

Majd 70 százalékkal nőtt a Google első negyedéves profitja, bőséggel felülmúlva a Wall Street várakozásait. A részvényárfolyam 500 dollár felé közelít.

[HWSW] Majd' 70 százalékkal nőtt a Google első negyedéves profitja, bőséggel felülmúlva a Wall Street várakozásait. A részvényárfolyam 500 dollár felé közelít.

A keresőóriás első negyedéves forgalma 3,66 milliárd dollárt tett ki, ez éves szinten 63 százalékos növekedést jelent, miközben a nyereség 592 millió dollárról 1 milliárdra ugrott. Egyszeri tételek nélkül a részvényenkénti profit 3,68 dollár volt, szemben az elemzők által várt 3,3 dollárral. A partnereknek visszajuttatott bevételt leszámítva a Google forgalma 2,53 milliárd dollár volt, miközben elemzők 2,49 milliárdra számítottak. John Reyes pénzügyi igazgazó elégedetten nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatosan és kiemelte, a cég bevételének már 47 százaléka származik az Egyesült Államokon kívülről.

Jelenleg a szöveges hirdetések adják a Google bevételének szinte száz százalékát, a vállalat ugyanakkor egy hete közölte, 3,1 milliárd dollárért felvásárolja a DoubleClick hirdetéskiszolgáló rendszert, belépve a banner-piacra. Eközben a vállalat az internet mellett más médiumok felé is nyit, ma már rádióban, újságban és tévében is vásárolhatnak hirdetést a Google ügyfelei.

A cég sikerének alapja a kereső, az eMarkeket előrejelzése szerint az amerikai keresési hirdetési piacon elköltött összegek háromnegyedét idén a Google rakja zsebre. A Nielsen Net/Ratings adatai azt mutatják, az amerikai keresőpiac 55 százalékát uralja a Google, második a Yahoo 20 százalékkal, a harmadik a Microsoft 9 százalékkal. A Hitwise statisztikái szerint a Google részesedése 64 százalékos.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.