Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 12. 12:01

Itthon is bemutatkozott a Microsoft System Center

Magyarországon is bemutatkozott a Microsoft System Center felügyeleti eszközcsaládja, illetve elérhetővé vált a terméksorozat első tagja: a System Center Operations Manager 2007, amelyet hamarosan követ a System Center Essentials 2007. A Microsoft a TechNet szemináriumsorozat keretében, 500 fős szakmai közönség előtt mutatta be az újdonságokat.

[HWSW] Magyarországon is bemutatkozott a Microsoft System Center felügyeleti eszközcsaládja, illetve elérhetővé vált a terméksorozat első tagja: a System Center Operations Manager 2007, amelyet hamarosan követ a System Center Essentials 2007. A Microsoft a TechNet szemináriumsorozat keretében, 500 fős szakmai közönség előtt mutatta be az újdonságokat.

Mindent egy helyen

Az Operations Manager 2007 a heterogén informatikai rendszerek rendszerfelügyeleti teendőit támogatja, és képes az alkalmazásokat és informatikai megoldásokat szolgáltatás-orientáltan, üzleti szempontból is kezelhető egységekként ábrázolni, és azok rendelkezésre állását, állapotát automatizáltan nyomon követni, ebből jelentéseket készíteni. Az informatikai rendszer felügyeletét egy egységes felületről végezhetik el a szakemberek, a rendszerben előforduló események és hibák is egy helyen követhetők nyomon.

A többi
A következő egy év során a Microsoft System Center termékcsaládja tovább bővül. Jelenleg béta verzióban érhetőek el a System Center termékcsalád következő tagjai: System Center Capacity Planner 2007, System Center Configuration Manager 2007, System Center Data Protection Manager 2007, System Center Virtual Machine Manager, System Center Service Manager.
Mivel az egyes komponensek kapcsolatai mind egy közös konzolon látszanak, az adminisztrátorok hamarabb megtalálhatják a hibák okát és priorizálhatják a rendszerben előforduló hibák javítási sorrendjét -- érvel a Microsoft. Az Operations Manager 2007 konzolja akár távolról, interneten keresztül is elérhető, ami megkönnyíti a távfelügyeletet.

A végleges változatban hamarosan elkészülő és a nyártól elérhető a System Center Essentials 2007 lényegében az Operations Manager 2007 kis- és középvállalatok számára kidolgozott változata. A Microsoft állítása szerint a System Center Essetnials 2007-et úgy alakították ki, hogy még egyszerűbben használható legyen egy kisebb szervezetben. A System Center Essentials 2007 része a Windows Server Update Services 3.0 is, ami a biztonsági frissítések és szoftverek terítését teszi lehetővé. A szoftver ezen túl képes a vállalat szoftver- és hardverleltáraként is szolgálni.

Az Intel ingyen adja

Elhangzott továbbá, hogy a PC-k távmenedzselését még kikapcsolt állapotban is lehetővé tevő Intel vPro technológia beépítetten támogatott a Microsoft Systems Management Server 2003 R2-ben és a System Center Configuration Manager 2007-ben is, valamint elérhető lesz hozzá Management Pack a System Center Operations Manager 2007-hez és a System Center Essentials 2007-hez is. A tervek szerint 2007 második felétől az Intel valamennyi szerver-alaplapjához ingyenesen adja majd a System Center Essentials 2007-et rendszerfelügyeleti megoldásként Intel System Management Server 2.0 néven.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról