Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 10. 09:42

Kiszáll a PDA-piacról a Dell

[News.com] A Dell befejezte az Axim tenyérgépek értékesítését és nem is tervez új terméket ebben a kategóriában, azaz a vállalat végleg kiszáll a piacról. Az Axim X51 már nem kapható és nincs is tervünk arra nézve, hogy folytassuk a sorozatot -- mondta a cég szóvivője. A Dell oldalán még lehet PDA-kat vásárolni, azonban más gyártóktól.

[News.com] A Dell befejezte az Axim tenyérgépek értékesítését és nem is tervez új terméket ebben a kategóriában, azaz a vállalat végleg kiszáll a piacról. "Az Axim X51 már nem kapható és nincs is tervünk arra nézve, hogy folytassuk a sorozatot" -- mondta a cég szóvivője. A Dell oldalán még lehet PDA-kat vásárolni, azonban más gyártóktól.

A Dell 2002-ben lépett be a PDA-k piacára az Axim termékvonallal, amely váratlanul nagy sikert aratott. A viszonylag olcsó, mégis jól felszerelt windowsos tenyérgépeknek köszönhetően a Dell egy időben a harmadik legnagyobb PDA-gyártó volt a Palm és a HP mögött. Az utolsó Axim, az X51v még 2005 őszén jelent meg, a Windows Mobile 5.0 operációs rendszert futtató gép 624 MHz-es Intel XScale PXA270 processzort, 480x640 pixel felbontású kijelzőt, 64 megabájt RAM-ot és 256 megabájt ROM-ot, Bluetooth- és Wi-Fi vezérlőt tartalmazott.

A hagyományos értelemben vett tenyérgépek piaca azonban az okostelefonok megjelenésével és terjedésével egyre szűkült, a legnagyobb gyártók is igyekeztek ebbe az irányba elmozdulni, a Palm és a HP új készülékei már inkább telefonok. A folyamatot jól jellemzi, hogy mára a vezeték nélküli e-mailezésre szabott Blackberry készülékeket gyártó Research In Motion az első számú PDA-gyártó és az eladott tenyérgépek 60 százaléka rendelkezik mobiltelefon-funkcióval.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról