:

Szerző: Ady Krisztián

2007. április 5. 17:23

Két év alatt félmillióan regisztráltak Ügyfélkaput maguknak

Mai nappal már félmilió felhasználó éri el itthon a hazai közigazgatás online, elektronikus szolgáltatásait. Az állampolgárok egységes ügyfélbeléptető és - azonosító rendszere szinte pontosan két évvel ezelőtt, 2005. április 1-jén indult el.

[HWSW] Mai nappal már félmilió felhasználó éri el itthon a hazai közigazgatás online, elektronikus szolgáltatásait. Az állampolgárok egységes ügyfélbeléptető és - azonosító rendszere szinte pontosan két évvel ezelőtt, 2005. április 1-jén indult el.

Az Ügyfélkapu rendszer "egykapus" megoldással biztosítja a közigazgatási ügyek -- márciustól akár általános dokumentumok küldése, saját dokumentumok elektronikus tárolása is lehetséges -- intézését. Az Ügyfélkapu segítségével igénybe vehető szolgáltatások részletes listája a Kormányzati Portálon, a www.magyarorszag.hu oldalon található. Az Ügyfélkaput a MeH Elektronikuskormányzat-központ felügyelete alatt a Kopint-Datorg Rt. működteti.

Az online e-kormányzati szolgáltatások ismertek, de egy tavalyi felmérés szerint hivatalos ügyintézésre kevesen használják őket. A felmérés eredményei szerint a lakosság több mint kétharmada tudta, hogy Magyarországon ma már az interneten keresztül is lehet hivatalos ügyeket intézni, de arról, hogy az online ügyintézéshez regisztráció szükséges, csupán a válaszadók egyharmada tudott. Aki hallott róla, azok többsége sem tett konkrét lépést a regisztrációval kapcsolatban, mindössze 22 százalék informálódott az Ügyfélkapu portálján és csak 8 százalék regisztrált az online szolgáltatások igénybevételére.

A szolgáltatások egy része ideiglenes regisztrációval is elérhető, mely 30 napos időtartamra szól, ezen idő alatt kell azt véglegesíteni bármelyik okmányirodában, egy egyszerű személyes azonosítással.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.