Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 2. 16:39

Önállósítja notebook-üzletágát az Asustek?

A Digi-Times értesülései szerint az Asustek leválasztaná a saját márkaneve alatt értékesített notebookokat gyártó üzletágát, mivel az egyre nagyobb konkurenciát jelent azon nemzetközi brandek számára, amelyek egyes noteszeik gyártásával az Asust bízzák meg.

[HWSW] A Digi-Times értesülései szerint az Asustek leválasztaná a saját márkaneve alatt értékesített notebookokat gyártó üzletágát, mivel az egyre nagyobb konkurenciát jelent azon nemzetközi brandek számára, amelyek egyes noteszeik gyártásával az Asust bízzák meg.

A noteszgépek sikerének köszönhetően az Asus a negyedik negyedévben a tizedik legnagyobb PC-gyártó volt a világon. A vállalat tavaly 5,5 millió noteszgépet adott el, ezt idén 8,8 millióra tervezik növelni. Az Asustek célkitűzése, hogy a 2007-ben leszállított notebookjainak négyötöde -- vagyis több mint 7 millió darab -- már saját márkanévvel kerüljön piacra. Pletykák szerint az egyik legnagyobb ügyfél, a Dell kikötötte, hogy amennyiben az Asus nem önállósítja sajátmárkás notebook-részlegét, "megfontolja a jövőbeli megrendeléseket".

Az Asustek helyzetét tovább nehezíti, hogy az alaplapok és játékkonzolok (pl. Sony PlayStation 2, PlayStation 3) megrendelői gyakorlatilag ugyanazok a cégek, amelyeknek a noteszgép-piacon is érdekeltek, ezért nyilván nem látják örömmel azt, hogy az általuk kifizetett pénzből az Asustek egy egyre erősebb és jövedelmezőbb saját márkás notebook-üzletágat finanszíroz. Tajvani források szerint a Sony és az Apple ezért is döntött úgy, hogy a Foxconn Electronicst és a Quantát bízza meg egyes gépeik gyártásával az Asus helyett.


ASUS U1

A pletykák szerint az Asustek önállósított notebook-üzletága Asusalpha Computers néven kezdi meg a működését, legkésőbb a jövő év elején -- bennfenntesek szerint eddig adott haladékot a Dell az Asusteknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról