Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 30. 09:24

Új zenetelefon a Nokiától

A Nokia bejelentette 5700-as zenetelefonját, melynek legfőbb jellemzője, hogy támogatja a jogvédett Windows Media Audio állományok lejátszását, így kompatibilis a legtöbb nagy online zenebolttal -- kivéve természetesen az Apple iTunes-t, amely saját formátumot használ. A WMA mellett az 5700 természetesen képes megszólaltatni az MP3, AAC, és eAAC+ fájlokat is. A telefonban dedikált audiochip gondoskodik a zenelejátszásról, amely a Nokia szerint így kiváló minőségű.

[HWSW] A Nokia bejelentette 5700-as zenetelefonját, melynek legfőbb jellemzője, hogy támogatja a jogvédett Windows Media Audio állományok lejátszását, így kompatibilis a legtöbb nagy online zenebolttal -- kivéve természetesen az Apple iTunes-t, amely saját formátumot használ. A WMA mellett az 5700 természetesen képes megszólaltatni az MP3, AAC, és eAAC+ fájlokat is. A telefonban dedikált audiochip gondoskodik a zenelejátszásról, amely a Nokia szerint így kiváló minőségű.

A készülék érdekessége az elcsavarható billentyűzet, amelynek egyik oldalán a tárcsázáshoz szükséges számgombok, a másik oldalon a zenelejátszó kezeléséhez szükséges billentyűk kaptak helyet -- hasonlóan a 3250-hez. A 2005-ben bemutatott 3250 még csak GSM hálózatokat támogatott, az 5700 azonban már a harmadik generációs szolgáltatásokkal is együttműködik. A készülékben 2 megapixeles kamera kapott helyet, kijelzője pedig 16 millió árnyalat megjelenítésére képes, ezen láthatók a lemezborítók a lejátszási listákat, az ötsávos ekvalizer, vagy a zenét kísérő grafikák.

Az 5700 egy Symbian Series 60 platformra épülő okostelefon, amelyre a felhasználók számtalan alkalmazást telepíthetnek és többet is futtathatnak párhuzamosan. A telefon memóriáját MicroSD kártyával lehet bővíteni, így az akár 1500 dal tárolására is alkalmas a Nokia szerint. A telefon beépített sztereó hangszóróval is rendelkezik és sztereó Bluetooth headsetet is támogat. A készülék a második negyedévben jelenik meg a boltokban 350 eurós áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról