Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 26. 14:37

Kolozsváron lesz a Nokia következő mobiltelefon-gyára

A Nokia 60 millió eurós beruházással mobiltelefon-gyárat épít a romániai Kolozsváron. A mintegy 500 embernek munkát adó létesítmény zöldmezős beruházással jön létre. A tervek szerint az építkezés még az idén tavasszal elkezdődik, így 2008 első felében indulhat be a termelés a gyárban. A Nokia egy ipari falu kialakítását tervezi a területen, lehetővé téve számos fontos beszállítójának és partnerének, hogy termelését a területre hozza.

[HWSW] A Nokia 60 millió eurós beruházással mobiltelefon-gyárat épít a romániai Kolozsváron. A mintegy 500 embernek munkát adó létesítmény zöldmezős beruházással jön létre. A tervek szerint az építkezés még az idén tavasszal elkezdődik, így 2008 első felében indulhat be a termelés a gyárban. A Nokia egy ipari falu kialakítását tervezi a területen, lehetővé téve számos fontos beszállítójának és partnerének, hogy termelését a területre hozza.

A Nokia tájékoztatása szerint azért esett a választás Kolozsvárra, mert elérhető a szakképzett munkaerő, illetve logisztikai szempontból jó elhelyezkedésű a folyamatos növekedést produkáló EMEA régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika) kiszolgálására. A kolozsvári üzem lesz a Nokia tizenegyedik mobiltelefon-gyára, Európában pedig a negyedik. A kontinensen jelenleg a németországi Bochumban, a finnországi Salóban és Komáromban gyárt mobiltelefonokat a finn cég.

A Nokia február elején jelentette be, hogy 10 millió eurós beruházással bővíti komáromi gyárát. Az új beruházás eredményeként a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatos feladatokat ellátó, 10 ezer négyzetméter alapterületű épületet húz fel a Nokia, az építkezés várhatóan 2007 augusztusában ér véget.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

11

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.