Szerző: Ady Krisztián

2007. március 20. 14:31

Újabb 30-40 ezerrel nőtt a szélessávú internethozzáférések száma januárban

Az elmúlt évi robbanásszerű, 50 százalékos növekedés után januárban is folytatódott a szélessávú internet-hozzáférések számának növekedése, az xDSL vonalak száma 632 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma 307 ezerre nőtt. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentése szerint körülbelül 30-40 ezer új szélessávú előfizetést regisztráltak januárban.

[HWSW] Az elmúlt évi robbanásszerű, 50 százalékos növekedés után januárban is folytatódott a szélessávú internet-hozzáférések számának növekedése, az xDSL vonalak száma 632 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma 307 ezerre nőtt. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentése szerint körülbelül 30-40 ezer új szélessávú előfizetést regisztráltak januárban.

Az Emitel, Hungarotel, Invitel, Magyar Telekom és Monortel, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) önkéntes adatközlésére épülő jelentés szerint a szélessávú hozzáférések száma január végén 939 ezer volt. A négy legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon 75-80 százalék körüli, így a teljes magyarországi szélessávú előfizetői tábor már bőven meghaladhatja az 1 milliót.

A szélessávú hozzáférések számának növekedése mellett januárban tovább folytatódott a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak számának csökkenése is, a vonalak száma közel 10 ezerrel csökkent. A háztartások vezetékes telefonellátottságának aránya ennek megfelelően 66,29 százalékról 66,12 százalékra csökkent. Az előfizetők januárban a hívások 11,3 százalékát kezdeményezték közvetítőválasztáson keresztül és összesen 90 millió percet telefonáltak így. A közvetítőválasztást igénybevevők száma az előző hónaphoz képest 2,67 százalékkal 812 ezerre nőtt januárban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról