Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 19. 08:48

Kis- és középvállalatoknak szánt biztonsági megoldást mutatott be a Grisoft

A Grisoft fejlesztője bejelenetette az AVG Internet Security Small Business Server és az AVG Anti-Malware Small Business Server változatait, amelyeket a kis és középvállalatok számára tervezett.

[HWSW] A Grisoft fejlesztője bejelenetette az AVG Internet Security Small Business Server és az AVG Anti-Malware Small Business Server változatait, amelyeket a kis és középvállalatok számára tervezett.

AVG SBS változatai a munkaállomások mellett további licencdíjfizetés nélkül lehetővé teszik a munkaállomásokat kiszolgáló levelező és fájlszerverek védelmét is. A csomag ezen kívül egy egyedülálló távfelügyeleti eszközt is tartalmaz, amelynek segítségével akár maga a vállalkozás saját szakembere, de akár egy külsős munkatársként alkalmazott rendszergazda is könnyedén elvégezheti az AVG termékekkel kapcsolatos beállítási és karbantartási feladatokat.

"Az AVG SBS változatai megbízható, költség hatékony és könnyen kezelhető védelmi megoldásokat kínálnak a kis és középvállalkozások számára" -- magyarázata Larry Bridwell a Grisoft globális védelmi stratégiájáért felelős alelnöke. "Ezeknek a vállalkozásoknak a többsége nem rendelkezik állandó, információbiztonsági szakemberrel. Új termékeinkkel mi megadjuk az eszközöket ahhoz, hogy ezeket a feladatokat külső szakemberek segítségével távolról is könnyen, jól automatizálhatóan végezhessék el."

Az AVG Internet Security 7.5 alapjaira épülő SBS változat tartalmazza a vírusok, spyware-ek és adware-ek elleni védelmet, egy személyi tűzfalat és kliensoldali spamszűrőt. Az AVG Anti-Malware 7.5 SBS változat mindezt kiegészíti a szerveroldali védelemmel, valamint a távfelügyeleti eszközökkel és az ingyenes terméktámogatással. A GRISOFT az SBS termékek licencelési szabályai a Microsoft SBS megoldások licenceléséhez igazodnak. Ennek megfelelően a termékek 5 felhasználó + 1 szerver licenccel indulva 100 felhasználó + 1 szerver licencig számos összeállításban érhetők el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról