Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 8. 08:52

Sun: azonosságkezeléssel integrált B2B szoftvercsomag

A Sun Microsystems bejelentette az Identity-Enabled Business-to-Business szoftvercsomagját, amely biztonságos és központosított módon automatizálja az eltérő vállalati alkalmazásokon és rendszereken, valamint nagyszámú kereskedelmi partner között történő tranzakciókat.

[HWSW] A Sun Microsystems bejelentette az Identity-Enabled Business-to-Business szoftvercsomagját, amely biztonságos és központosított módon automatizálja az eltérő vállalati alkalmazásokon és rendszereken, valamint nagyszámú kereskedelmi partner között történő tranzakciókat.

Manapság a nagyvállalatoknak számtalan kereskedelmi partnerrel kellhet megosztaniuk adataikat, gyakran olyan egyedi integrációs megoldásokon keresztül, amelyekben különböző beszállítóktól származó technológiák biztosítják a kapcsolatot a heterogén informatikai környezetek között. Ahogyan a cégeknek egyre nagyobb vállalatközi integrációs projektekkel kell megbirkózniuk, mindinkább égető szükségük lehet egy olyan B2B-platformra, amely a különféle projektjeik során újrahasználható, és egyetlen belépési pontot igényel a vállalati tűzfalon.

A Sun kínálatában korábban már szerepelt ilyen megoldás (EC Xpert), ez azonban a dotkom-lufi kipukkanását követő profiltisztítás áldozata lett. A SeeBeyond 2005-ös felvásárlásával a Sun kezébe került SOA-alapinfratruktúra (Java Composite Application Platform Suite, CAPS) kiterjesztésével jött létre az Identity-Enabled B2B Suite 2.0. A vállalat szerint a megoldás előnye a versenytársakkal szemben hogy szorosan integráltva van a cég piacvezető azonosságkezelési technológiájával, ráadásul a Java Enterprise System részeként további middleware-komponensek érhetők el hozzá, amelyekkel garantáltan együttműködik.

A Sun szerint Identity-Enabled B2B Suite megoldása után olyan szervezetek érdeklődnek majd, amelyek sok partnerrel, beszállítóval rendelkeznek. Ezek leginkább a kereskedelmi cégek és az iparvállalatok, utóbbiak közül elsősorban a járműipar érdeklődésére számít a Sun, de említhetők a kormányzati szereplők, illetve a gyógyszeripari cégek és egészségügyi szektor szereplői. Utóbbi területen a Sun számos referenciával rendelkezik, az észak-amerikai egészségügyi piacon a cég megoldásainak közel 60 százalékos a részesedése.

Az Identity-Enabled B2B Suite 2.0 a Java Enterprise System 5 részeként is elérhető lesz, az ott megismert licenckonstrukciókban, azaz a szervezet minden egyes dolgozója után évi 50 dollár licencdíjat kell érte fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról