Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 1. 14:15

E-kereskedelmi megoldás a BEA-tól

Megjelent a BEA Systems új e-kereskedelmi terméke, az AquaLogic Commerce Services, mely elsősorban online áruházakat működtető közepes és nagyvállalatok számára kínál megoldást. Az eszközt különösen jól hasznosíthatják a széles termékskálával és nagy ügyfélkörrel rendelkező, valamint rendszereikkel több beszállító és ügyfél alkalmazásához kapcsolódó vállalkozások -- állítja az Alerant, a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

[HWSW] Megjelent a BEA Systems új e-kereskedelmi terméke, az AquaLogic Commerce Services, mely elsősorban online áruházakat működtető közepes és nagyvállalatok számára kínál megoldást. Az eszközt különösen jól hasznosíthatják a széles termékskálával és nagy ügyfélkörrel rendelkező, valamint rendszereikkel több beszállító és ügyfél alkalmazásához kapcsolódó vállalkozások -- állítja az Alerant, a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A BEA által készített felmérések azt mutatják, hogy a következő két év során az online cégek több mint 58 százaléka fogja tökéletesíteni jelenlegi honlapját, és 22 százaléka vásárol majd új platformot. A többcsatornás értékesítési rendszerrel rendelkező vállalatok 66 százaléka is olyan változtatásokat vezet be jelenleg, melyek segítségével ügyfeleiket szorosabban látókörükbe vonhatják. Ennek érdekében elsősorban négy területre, az értékesítés támogatására, az adatkezelés központosítására, valamint az ügyfél menedzsment és készletgazdálkodási rendszerek átláthatóbbá tételére összpontosítanak.

A BEA AquaLogic Commerce Services funkciói három területet ölelnek fel. Egyrészt a termékek értékesítését támogatják. Az alapfunkciókon kívül az ügyfeleket intuitív bevásárlókosár segíti és a találatok organikus rangsorolása, amivel optimalizálható a keresés. Az eszköz megoldja az értékesítéshez kapcsolódó belső folyamatok informatikai támogatását is: karbantartja a termékkatalógust és az ügyfélprofilokat, kezeli a megrendeléseket, segíti a promóciók lebonyolítását, valamint a megtérülés vizsgálatokat.

A szoftver feladatainak harmadik körét az integráció adja. Az áruház értékesítési felülete a segítségével integrálható más, kulcsfontosságú vállalati rendszerrel, mint például a vállalatirányítási (ERP), ügyfélkapcsolat menedzsment (CRM), üzleti folyamatkezelés, üzleti intelligencia (BPM, BI) és ellátásilánc menedzsment (SCM) alkalmazásokkal. A BEA AquaLogic Commerce Services most megjelenő verziója integrálható mind a BEA WebLogic Server, mind pedig a BEA WebLogic Portal termékekkel. Későbbi verzióját a BEA AquaLogic Interaction portál is támogatni fogja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról