:

Szerző: Ady Krisztián

2007. február 15. 10:52

Skype-hívások a mobilon a MobiGater GSM-átjáróval

Itthon is bemutatkozott az Eurodesign MobiGater GSM-Skype átjárója, mellyel az ingyenes Skype hívások mobiltelefonról is indíthatók vagy fogadhatók. A MobiGater átjáró ötvözi a Skype ingyenes, vagy nagyon kedvező tarifáit a mobiltelefonok hordozhatóságával, így nem kell többé a számítógép előtt ülve kezelni Skype-hívásainkat, hanem akár egy szupermarketben vásárolva is ingyen beszélhetünk a világ másik felén lévő ismerősünkkel a Skype-t használva.

[HWSW] Itthon is bemutatkozott az Eurodesign MobiGater GSM-Skype átjárója, mellyel az ingyenes Skype hívások mobiltelefonról is indíthatók vagy fogadhatók. A MobiGater átjáró ötvözi a Skype ingyenes, vagy nagyon kedvező tarifáit a mobiltelefonok hordozhatóságával, így nem kell többé a számítógép előtt ülve kezelni Skype-hívásainkat, hanem akár egy szupermarketben vásárolva is ingyen beszélhetünk a világ másik felén lévő ismerősünkkel a Skype-t használva.

Mindehhez szükség van egy számítógépre Skype programmal, egy ehhez csatlakoztatott MobiGater eszközre és egy plusz SIM-kártyára, melyet a MobiGaterbe helyezünk. Mobiltelefonunk a MobiGaterben található SIM-kártyát tárcsázza, ezért a készülék előnyeit elsősorban azoknál a flotta- vagy családi tarifáknál lehet igen előnyösen kihasználni, ahol a két SIM-kártya közötti hívás rendkívül kedvezménye, vagy teljesen ingyenes. A MobiGater a mobiltelefonról érkező GSM-hívást Skype-hívássá alakítja, majd továbbítja a hívott fél felé.

"A MobiGater megoldást jelent a mobilszolgáltatók magas nemzetközi percdíjainak csökkentésére, megőrizve a mobiltelefon adta kényelmet és hordozhatóságot, valamint az ingyenes Skype hívások előnyét" -- mondta Anton Mihalev az Eurodesign kereskedelmi igazgatója. "A MobiGater egyaránt hasznos egyéni felhasználók számára, akik nemzetközi vagy helyi hívásaikat ingyenessé és kényelmesen hordozhatóvá tehetik, de nagyon hamar megtérül a kisebb befektetés vállalatok számára is, ahol a MobiGater használata egyszerűen kiválthatja a telephelyek, vagy nemzetközi partnerek közötti kapcsolattartás telefonköltségeit" -- tette hozzá.

MobiGater

A MobiGater már januártól kapható a kizárólagos forgalmazó AlphaSonic Kft.-nél, végfelhasználói ára nettó 50.000 Ft, az üzleti felhasználóknak szánt Pro változat pedig 75.000 Ft nettó áron vásárolható meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.