Szerző: Ady Krisztián

2007. február 12. 10:38

A legújabb motorra építi mobil böngészői következő változatát az Opera

Az Opera Software továbbfejleszti mobiltelefonkra fejlesztett böngészőit, bejelentette, hogy az újabb változatok a jelenleg elérhető legújabb böngészőmotorra, az Opera 9 motorjára épülnek majd. Az Opera 9 Mobile az asztali változattól megszokott új technológiákat is tartalmazza majd, többek között az apró alkalmazások, az úgynevezett widgetek futtatása is lehetővé válik majd.

[HWSW] Az Opera Software továbbfejleszti mobiltelefonkra fejlesztett böngészőit, bejelentette, hogy az újabb változatok a jelenleg elérhető legújabb böngészőmotorra, az Opera 9 motorjára épülnek majd. Az Opera 9 Mobile az asztali változattól megszokott új technológiákat is tartalmazza majd, többek között az apró alkalmazások, az úgynevezett widgetek futtatása is lehetővé válik majd.

A mobiltelefonokon futó Opera 9 teljesen újszerű navigációt biztosít majd a készülékek használóinak. A mobilkészülékek kijelzőjére szabott külalak mellett egyszerű gombnyomással válthatunk majd a "madártávlati", teljes weboldalt mutató nézet, illetve a kinagyított részlet között. A Nintendo konzoljára, a Wii-re készült Opera böngészőben bemutatkozott intelligens nagyítás funkció a mobil változatokban is használható lesz. Ez a nagyítási funkció figyelmbe veszi a bekezdés szélességét, a képek nagyságát is.

A következő változatban megjelennek a widgetek is, ezek az apró webes alkalmazások gyorsan és egyetlen gombnyomásra jelenhetnek meg, mutatva részvényeink árfolyamát, az aktuális időjáráselőrejelzést, vagy más hasznos adatokat. Ezek a widgetek elérhetők lesznek a mobilkészülékeken a böngészőszoftver elindítása nélkül is. Az Opera 9 motor használatának köszönhetően JavaScriptet használó, illetve dinamikus, AJAX-alapú weboldalak is meglátogathatók lesznek a mobilkészülékeken keresztül.


Opera 9 a Nintendo Wii-n - intelligens zoommal

Az Opera Mobile böngészőket jelenleg már több mint 50 millió telefonon, okostelefonon mellékelték világszerte, többek között a Nokia, a Motorola, a Samsung és a Sony Ericsson egyes készülékein elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról