Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 1. 14:43

Több mint 22 ezer gépén vezet be SUSE Linuxot a PSA Peugeot Citroen

Egycsapásra Európa egyik legnagyobb SUSE-felhasználójává válik a Peugeot és Citroen autóiról ismert PSA konszern, amely 20 ezer asztali gépén cseréli le a Windowst SUSE Linux Enterprise Desktopra és 2500 szerverén vezeti be a Novell SUSE Linux Enterprise Servert.

[HWSW] Egycsapásra Európa egyik legnagyobb SUSE-felhasználójává válik a Peugeot és Citroen autóiról ismert PSA konszern, amely 20 ezer asztali gépén cseréli le a Windowst SUSE Linux Enterprise Desktopra és 2500 szerverén vezeti be a Novell SUSE Linux Enterprise Servert.

A PSA és a Novell által kiadott szűkszavú közlemény szerint a SUSE Linux Enterprise jól támogatott és felhasználóbarát, ezért esett rá a választás. Európa második legnagyobb autógyártója (első a Volkswagen) hangúlyozta, hogy a SUSE Linux bevezetése mögött az is áll, hogy a nyílt forrású platform zökkenőmentesen illeszkedik a meglevő Windows-alapú infrastruktúrájába. A döntésben minden bizonnyal szerepet játszhatott a nyílt forrású szoftverekkel elérhető megtakarítás. A többéves szerződés pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.


Peugeot 907 tanulmányautó

Az autóiparban az utóbbi időben a PSA a második jelentős SUSE-felhasználó, nemrég az Audi jelentette be hogy 2007 végére szinte összes műszaki munkaállomását és szerverét SUSE Linuxra állítja át. A német luxusmárkánál már évek óta használnak Linuxot, ma már linuxos szervereken zajlik a legtöbb alkatrész tervezése, valamint a töréstesztek szimulációja is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról