Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 29. 11:43

A NOD32 lett a tavalyi év legjobb vírusirtója

A neves AV-Comparatives független víruslaboratórium a NOD32-t választotta 2006 legjobb antivírus szoftverének. A tavalyi összehasonlító tesztek során a szlovák fejlesztésű vírusirtó 15 versenytársával szemben bizonyította védelmét és sebességét.

[HWSW] A neves AV-Comparatives független víruslaboratórium a NOD32-t választotta 2006 legjobb antivírus szoftverének. A tavalyi összehasonlító tesztek során a szlovák fejlesztésű vírusirtó 15 versenytársával szemben bizonyította védelmét és sebességét.

A 2006-ban elvégzett összehasonlító vizsgálataink eredménye azt mutatja, hogy a NOD32 nem csupán egyetlen, hanem több kategóriában is vezet versenytársai előtt" -- emelte ki Andreas Clementi, az AV-Comparatives projektmenedzsere. "A NOD32 képes az egyre inkább előtérbe kerülő összetett fenyegetések proaktív felismerésére és hatástalanítására. Ez pedig, a vírusirtó pontosságával és sebességével párosulva, kétségtelenül napjaink legjobb antivírus megoldásává teszi."

Az ESET által kifejlesztett ThreatSense a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. Az ESET a technológiát beépítette a NOD32 integrált keresőmotorjába, ami a kémprogramok, a kéretlen reklámprogramok, a trójaiak, a rootkitek és az adathalász-kísérletek ellen is védelmet nyújt.

Az AV-Comparatives 2006-os vizsgálatai szerint a szlovák vírusirtó számos versenytársa lelassítja a felhasználók számítógépeit, miközben a NOD32 igen alacsony erőforrásigénnyel rendelkezik, és így nem fogja a rendszerek teljesítményét. Az antivírus rendszer ezen kívül kitűnő védelmet nyújt a még ismeretlen vírusok ellen, és általánosan is kimagasló védelmi teljesítményt kínál. A NOD32 három kategóriában mutatott versenytársainál jobb teljesítményt, és mivel a "proaktív védelem" és a "legnagyobb kézi indítású víruskeresési sebesség" mellett a vírusirtó az "általános" kategóriát is megnyerte, a laboratórium a NOD32-nek ítélte a 2006 Legjobb Antivírus Terméke díjat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról