Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 25. 09:59

2014-ig lesz támogatás az otthoni Windows XP-hez

Meghosszabbítja a Windows XP otthoni változataihoz nyújtott ingyenes támogatás időtartamát a Microsoft. Az eredeti tervek szerint a Windows XP Home Edition és Media Center Edition támogatása 2009-ben véget ért volna, a vállalat azonban úgy határozott, egészen 2014-ig támogatja ezeket szoftvereket.

[HWSW] Meghosszabbítja a Windows XP otthoni változataihoz nyújtott ingyenes támogatás időtartamát a Microsoft. Az eredeti tervek szerint a Windows XP Home Edition és Media Center Edition támogatása 2009-ben véget ért volna, a vállalat azonban úgy határozott, egészen 2014-ig támogatja ezeket szoftvereket.

A Microsoft terméktámogatási politikája szerint a Windows XP különféle változatai 2009-ig részesülnek "mainstream" támogatásban, amelybe a biztonsági és egyéb javítások kiadása és kérés esetén új funkciók fejlesztése mellett beletartozik az ingyenes és fizetős telefonos és online támogatás is. A Microsoft weboldala szerint a "mainstream" támogatás a termék megjelenéstől számított 5 évig érvényes.

Ezután az üzleti szoftvereknél és fejlesztői eszközöknél életbe lép a kiterjesztett (extended) támogatás, amely gyakorlatilag a hibajavítások megjelentetését, valamint fizetős terméktámogatást takar. Az otthoni felhasználásra szánt termékekhez azonban elvileg nincs kiterjesztett támogatás, csak önkiszolgáló, amely csupán annyit tesz, hogy a felhasználók elérhetik a Microsoft weboldalán található tudásbázist és leírásokat.

A Windows XP különféle verzióihoz 2009-ig, vagyis a Windows XP SP2 megjelenését követő öt évig lesz "mainstream" támogatás. Az eredeti tervek szerint 2009-től kezdődően csak a vállalati felhasználásra szánt Windows XP Professionalhoz adtak volna ki javításokat, a mostani döntés szerint azonban nem csak a Windows XP Professional Edition, hane a Home Edition és Media Center Edition is részesül majd a kiterjesztett támogatásban. A redmondiak indoklása szerint a felhasználók visszajelzései alapján hozták meg a döntést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról