:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 23. 13:09

Oracle: új felügyeleti eszközök Linuxhoz

Az Oracle tegnap számos segédeszközt adott ki, amelyek egyszerűsítik a Linux felügyeletét. Az Oracle Management Pack for Linux ingyen hozzáférhető azok számára, akik az Oracle-től vásárolnak támogatást az általuk használt Linuxhoz. A termék az Oracle Enterprise Manager 10g-n alapul és természetesen integrálható is az Oracle Enterprise Managerrel.

[HWSW] Az Oracle tegnap számos segédeszközt adott ki, amelyek egyszerűsítik a Linux felügyeletét. Az Oracle Management Pack for Linux ingyen hozzáférhető azok számára, akik az Oracle-től vásárolnak támogatást az általuk használt Linuxhoz. A termék az Oracle Enterprise Manager 10g-n alapul és természetesen integrálható is az Oracle Enterprise Managerrel.

A linuxos Management Packkel a linuxos szervereket, illetve a rajtuk futó adatbáziskezelőket és más alkalmazásokat lehet felügyelni. A szoftver segítséget nyújt a rendszerek telepítéséhez, konfiguráció-menedzsmentjéhez, monitorozásához, a frissítések telepítéséhez, adminisztrációjához. A szoftverrel természetesen több kiszolgálót is lehet egyszerre kezelni.

Amint arról lapunk is beszámolt, az Oracle tavaly októberben jelentette be hogy teljes támogatást biztosít a Red Hat Linuxhoz, ráadásul sokkal olcsóbban mint maga a Red Hat. A támogatást bárki igénybeveheti, attól függetlenül, hogy használ-e Oracle szoftvereket, illetve hogy a Red Hat Linux melyik verziójával rendelkezik. Az Unbreakable Linux 2.0 ügyfelek kevesebb pénzért jobb technikai támogatást és jogi védelmet kapnak -- mondta el Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója.

A szoftverfrissítések évente 99 dollárba kerülnek szerverenként, míg a technikai támogatás egy kétprocesszoros szerver esetén évi 399 dollárért, nagyobb konfiguráció esetén pedig 999 dollárért vehető igénybe, ráadásul az Oracle bárki számára ingyen elérhetővé teszi az operációs rendszert. Összehasonlításképp: a Red Hat a kisebb, kétprocesszoros szerverekhez csak heti 5 napos, napi 12 órás támogatást nyújt 799 dolláros éves díjért, a nagyobb gépekhez a 24/7 órás támogatás pedig évi 2499 dollárt kóstál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.