Szerző: Ady Krisztián

2007. január 23. 14:43

Hamarosan itthon is kapható lesz az LG mindenevő HD-lejátszója

Észak-Amerikában az elmúlt napoktól kezdve már bárki hazaviheti, az európai felhasználók pedig 2007 első negyedévétől juthatnak hozzá az LG mindenevő következő generációs DVD-lejátszójához, mely a DVD-lemezek mellett a HD DVD és a Blu-ray lemezeken tárolt nagyfelbontású filmeket is képes lejátszani.

[HWSW] Észak-Amerikában az elmúlt napoktól kezdve már bárki hazaviheti, az európai felhasználók pedig 2007 első negyedévétől juthatnak hozzá az LG "mindenevő" következő generációs DVD-lejátszójához, mely a DVD-lemezek mellett a HD DVD és a Blu-ray lemezeken tárolt nagyfelbontású filmeket is képes lejátszani.

Multiformátumú

Az egyelőre kétségtelenül egyedülálló Super Multi Blue készülék egyszerű, bár nem éppen olcsó megoldást kínál a kéklézeres lemezeken értékesített HD-filmek vásárlóinak. A két rivális formátum inkompatibilitása ellenére ezentúl egyetlen készülékkel is lehetséges lejátszani ezeket a lemezeket. Az LG Electronics közleménye szerint Európában 2007 első negyedévében kerül piacra a lejátszó, egyelőre ismeretlen áron.

"A Super Multi Blue lejátszót azzal a céllal hoztuk létre, hogy véget vessen a Blu-ray és HD DVD formátumok közötti versengésnek. A vásárlóknak többé nem kell kényszerűen választaniuk a két formátum között" -- nyilatkozta Dr. Hee Gook Lee az LG Electronics elnöke és főtechnológusa. Az 1080 soros, progresszív leképezésű, azaz teljes HD-minőségű kép megjelenítése mellett a lejátszó különböző BD-Java alapú interaktív funkciókkal is rendelkezik, amelyekkel egy a Blu-ray lemezeket kezelő fejlett menürendszer jeleníthető meg.

LG Super Multi Blue
LG Super Multi Blue

Nem teljes a HD DVD támogatás

A készülék teljes HD-felbontásban jeleníti meg a HD DVD lemezek teljes tartalmát is, azonban nem támogatja az interaktív funkciókat vezérlő HDi technológiát, amely számos HD DVD lemezen megtalálható. Ezért a készüléket nem láthatták el a hivatalos HD DVD logóval sem. A készülék azonban így is gond nélkül kezeli a HD DVD lemezeket az LG szoftveres menüjének köszönhetően.

A készülék megbírkózik a Dolby Digital mellett a Dolby Digital+, DTS és DTS-HD audioformátumokkal is, illetve a HDMI digitális csatlakozó mellett komponens és kompozit analóg videokimenettel, hatcsatornás diszkrét analóg audiokimenettel, optikai és koaxális digitális audiokimenettel is ellátták.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról