Szerző: Ady Krisztián

2007. január 19. 14:04

Nagyot vetít az Epson új házimozi-projektora

Az Epson bemutatta legújabb HD Ready minősítéssel rendelkező házimozi projektorát, mely esetében a HD Ready jóval többet jelent, mint a legtöbb HD-képes készüléknél: az EMP-TW1000 nevű kivetítő teljes HD-felbontásra, natív 16:9 képarányra képes 3LCD technológiájú LCD-paneljai segítségével.

[HWSW] Az Epson bemutatta legújabb HD Ready minősítéssel rendelkező házimozi projektorát, mely esetében a HD Ready jóval többet jelent, mint a legtöbb HD-képes készüléknél: az EMP-TW1000 nevű kivetítő teljes HD-felbontásra, natív 16:9 képarányra képes 3LCD technológiájú LCD-paneljai segítségével.

A készülékbe épített Dream 6 panelek előnyeit leginkább a magas kontrasztarány és a több mint 10 százalékkal csökkentett LCD-apertúra jellemezheti, ez utóbbi az egyes pixeleket elválasztó, zavaró tényezőként jelen lévő rácsháló méretét jelöli. A kivetítő lámpájának fénye három darab, mindössze 0,7 hüvelykes, azaz 1,8 cm-es, de 1920 x 1080 pixel felbontású LCD-panelen halad át, melyek képéből végül egy prizmás optikai rendszer készít tökéletes végeredményt. Az LCD-panelek egyes pixeljeinek mérete alig 8,5 mikrométer.

Az 1200 ANSI lumen fényerő átlagos értéknek mondható egy otthoni felhasználásra szánt projektor kapcsán, a 12000:1 kontrasztarány viszont kategórián felüli érték. Utóbbi mögött a C2 Fine (Crystal Clear Fine) technológia, egy olyan réteg áll, mely megszünteti az átszivárgó fényeket és így tisztább képeket, valamint valóban koromfekete fekete színt eredményez. A hatalmas dinamikus kontrasztot erősíti az Epson Auto Iris Optical System is, mely a lámpa erősségét vezérelve javítja tovább a vetített kép minőségét.

A mindössze 26 dB zajszintű EMP-TW1000 a legfrissebb HDMI v1.3 csatlakozást is tartalmazza, objektívje pedig 2,1-szeres nagyításra képes. Az Epson Cinema Filter segítségével egy sor megjelenítési mód választható ki a szoba fényviszonyainak megfelelően. Hatféle színmód használható -- a dinamikus a világos szobákhoz a legmegfelelőbb, a színházi fekete pedig a sötétebb környezetekhez. Az Epson hároméves garanciát ad a projektor lámpájára.

Epson EMP-TW1000

A vízszintes és függőleges lencseeltolásnak köszönhetően a projektor pozicionálható a középponttól távolabb is, anélkül, hogy ez rontaná a vetített kép minőségét. A lencsék 96 százaléknyit mozgathatók fel és le, valamint 47 százaléknyit balra és jobbra. Az Epson EMP-TW1000 házimozi-kivetítő márciustól lesz kapható 999 900 Ft-os fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról