Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 18. 15:20

Várakozáson felül teljesített tavaly az Alerant

A tervezett 30-40 százalékos növekedést jóval felülmúlva, 48 százalékos növekedéssel 1,6 milliárd forintot ért el az Alerant árbevétele 2006-ban -- adta hírül a cég. A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is jelentősen növekedtek az alkalmazásfejlesztésből és -integrációból származó bevételek. Különösen magas, 160 százalékos volt a növekedés a termékeladásoknál, ezen belül is elsősorban a BEA-termékek értékesítése emelkedett ki.

[HWSW] A tervezett 30-40 százalékos növekedést jóval felülmúlva, 48 százalékos növekedéssel 1,6 milliárd forintot ért el az Alerant árbevétele 2006-ban -- adta hírül a cég. A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is jelentősen növekedtek az alkalmazásfejlesztésből és -integrációból származó bevételek. Különösen magas, 160 százalékos volt a növekedés a termékeladásoknál, ezen belül is elsősorban a BEA-termékek értékesítése emelkedett ki.

Az Alerant a BEA Systems hazai disztribútoraként és technológiai központjaként átfogó szolgáltatásportfólióval rendelkezik a BEA-termékekhez kapcsolódva. A BEA termékeiből és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 85 százalékkal nőtt tavaly, amelyhez bizonyára hozzájárult, hogy 2006 elejétől Magyarországon az Alerant nyújtja a BEA Systems különlegesen magas szintű, Mission Critical Support Continuum szolgáltatását.

2007-ben további dinamiks növekedésre számít az Alerant, a vállalat várakozásai szerint elsősorban a SOA-megoldások iránt lesz kiemelkedő a kereslet. "Az elmúlt évben jelentősen nőtt a cégek érdeklődése a szolgáltatásorientált technológia iránt" -- véli Szabó Tamás, az Alerant ügyvezető igazgatója. "Az Alerant itthon az elsők között kezdett el foglalkozni a SOA-technológiával és az elmúlt évek alatt elismert szakértőjévé vált e területnek. 2006-ban már több, köztük egy európai szinten is kiemelkedő SOA-projektben vehettünk részt, s idén további megrendelések várhatóak" – tette hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról