:

Szerző: Ady Krisztián

2007. január 17. 16:16

Magyarul is elérhető az Internet Explorer 7 böngésző

Megjelent és az operációs rendszer eredetiségének ellenőrzését követően letölthető az Internet Explorer böngésző új, 7-es változatának magyar nyelvű kiadása , így a Microsoft valószínűleg hamarosan több ezer újabb telepítést számolhat el a január 8-áig elért 100 milliós mennyiséghez.

[HWSW] Megjelent és az operációs rendszer eredetiségének ellenőrzését követően letölthető az Internet Explorer böngésző új, 7-es változatának magyar nyelvű kiadása, így a Microsoft valószínűleg hamarosan több ezer újabb telepítést számolhat el a január 8-áig elért 100 milliós mennyiséghez.

Mivel az Internet Explorer 7 mindössze 14 megabájtos telepítőjéhez hamarosan akár újságmellékletekről, vagy tükörszerverekről is hozzájuthatunk, az egyszeri eredetiségvizsgálat kevés, a telepítés megkezdésekor is bizonyítanunk kell operációs rendszerünk jogtisztaságát. A lokalizált változat megjelenését követően hamarosan az automatikus frissítésen keresztül is hozzáférhetünk az Internet Explorer új változatához, mivel a vállalat szerint az operációs rendszer biztonsága szempontjából rendkívül fontos komponensről van szó.

Az Internet Explorer 7 bár tartalmaz új kényelmi szolgáltatásokat, legfontosabb célja mégis a biztonság növelése, ezért a böngésző továbbfejlesztett védelmet nyújt az adathalászati (phising) támadások ellen is, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak.

Internet Explorer 7

További, a biztonság növelésére szolgáló technológia a rendszerfájlok virtualizációja, bát ez Windows XP-n nem, csak Windows Vistán használható. Ha egy böngészőn keresztül érkező rosszindulatú szoftvernek a védelmeken (pl. víruskereső, Windows Defender, User Account Control) még sikerül is átjutnia, nem tudja a rendszerfájlokat átírni vagy kitörölni, mivel azok a szoftver számára csak virtualizált formában látszanak, azaz a kártékony program olvasni tudja őket, de az esetleges módosítások nem érintik az eredeti állományokat.

Az IE7 számos további újdonságokkal is rendelkezik, azonban ezeket a versenytárs böngészők már régóta tartalmazzák, például a böngészőfüleket (tabs), vagy a beépített RSS-olvasót. Az új Internet Explorer emellett támogatja az ékezetes domaineket és az átlátszó PNG képeket is. Az IE7-ből a korábbinál kényelmesebben lehet weboldalakat kinyomtatni is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.