:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 15. 14:37

Gyatra negyedik negyedévet zárt az SAP

Az amerikai eladások gyengesége miatt pocsék negyedéves eredményekre figyelmeztetett az SAP AG. Az üzleti szoftverek legnagyobb gyártója a negyedik negyedévben mindössze 1,26 milliárd eurós licencbevételt könyvelhetett el, ami messze elmaradt az elemzők által várt 1,35 milliárdos szinttől. A hírre a vállalat papírjai több mint 10 százalékot gyengültek a New York-i tőzsdén.

[HWSW] Az amerikai eladások gyengesége miatt pocsék negyedéves eredményekre figyelmeztetett az SAP AG. Az üzleti szoftverek legnagyobb gyártója a negyedik negyedévben mindössze 1,26 milliárd eurós licencbevételt könyvelhetett el, ami messze elmaradt az elemzők által várt 1,35 milliárdos szinttől. A hírre a vállalat papírjai több mint 10 százalékot gyengültek a New York-i tőzsdén.

A vállalat gyatra teljesítményének oka alighanem az, hogy az amerikai licenceladások mindössze 4 százalékkal nőttek, szemben a 15 százalékos várakozással. Az SAP bevételeinek nagy hányadát dollárban könyveli el, miközben a költségek túlnyomó többségét euróban számolja el, ami azt jelenti, hogy az erősödő euró árt a cég pénzügyi mutatóinak. A végleges eredményeket január 24-én hozza nyilvánosságra az SAP.

A teljes 2006-os évben az új szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel 11 százalékkal növekedett az SAP-nál (változatlan árfolyamon 13,5 százalékkal), ami meg sem közelíti a vállalat által jósolt 15-17 százalékos növekedést. Az SAP vezetői már a harmadik negyedéves eredmények bejelentésekor óvatosan fogalmaztak a jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban és úgy vélték, kevéssé valószínű hogy a cég eléri a 2006-os előrejelzés felső határát. A cég mindazonáltal azt állítja, a vállalati alkalmazások piacán növelni tudta piaci részesedését, ami a tavalyi év végén 24,2 százalékot tett ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.