Szerző: Ady Krisztián

2007. január 11. 12:39

Bankok profitálhatnak elsőként a Novell és a Microsoft együttműködéséből

A Novell ügyfelei közül a Deutsche Bank AG, a Credit Suisse és az AIG Technologies elsők között részesül a Microsoft és a Novell széles körű, üzleti és műszaki előnyöket biztosító megállapodásának eredményeiből. A Microsoft három különálló ügyfél-megállapodás keretében mindegyik vállalat részére SUSE Linux Enterprise előfizetési tanúsítványokat biztosít.

[HWSW] A Novell ügyfelei közül a Deutsche Bank AG, a Credit Suisse és az AIG Technologies elsők között részesül a Microsoft és a Novell széles körű, üzleti és műszaki előnyöket biztosító megállapodásának eredményeiből. A Microsoft három különálló ügyfél-megállapodás keretében mindegyik vállalat részére SUSE Linux Enterprise előfizetési tanúsítványokat biztosít.

A novemberben megszületett megállapodás részeként a Microsoft és a Novell közös kutató-fejlesztő központot hoz létre, ahol a vállalatok szakemberei olyan megoldásokat dolgoznak ki és tesztelnek, amelyek együttműködnek mindkét cég platformjával. A fejlesztések lehetővé fogják tenni, hogy a Windows virtuális gépként fusson a SUSE Linuxban található Xen virtualizációs szoftveren, illetve hogy a Linux virtuális gépként fusson a Windowst használó rendszereken.

A közös fejlesztések kiterjednek a webszolgáltatások menedzsmentjére mind a fizikai, mind a virtuális szervereken, amely az ügyfelek számára olyan megoldások megszületését vetíti előre, amik leegyszerűsítik a Windowst és SUSE Linuxot is tartalmazó heterogén környezetek felügyeletét. A megállapodás lényeges eleme, hogy a Novell eDirectory kompatibilis lesz a Microsoft Active Directoryval. A Credit Suisse, a Deutsche Bank és az American International Group Inc. tagjaként működő AIG Technologies számára ezek az előnyök és a szabadalmi együttműködési megállapodás döntő tényezők voltak választásuk során.

A Penn, Schoen & Berland Associates független elemzőcég legalább 500 PC-vel rendelkező vállalatok informatikai vezetői körében végzett felmérést a Microsoft-Novell egyezség fogadtatásáról, amely meglehetősen nagy vihart kavart, elsősorban a nyílt forrású közösségben. Az IT-vezetők azonban összességében pozitívan fogadták a hírt, bár némileg meglepő hogy a válaszadók harmada egyáltalán semmit sem hallott róla, de még a SUSE-felhasználók körében is csak 81 százalék tudott a dologról. Eddig több mint 16 000 új SUSE Linux Enterprise-tanúsítványt aktiváltak a Microsoft és a Novell együttműködési megállapodásának keretében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról