Szerző: Ady Krisztián

2007. január 4. 11:16

Újabb mini PC a Shuttle-től

A Shuttle újabb mini PC-ket mutatott be: az XPC mini X 200 sorozat mindössze A4-es lap méretű és 5,5 cm vastag számítógépekből áll. A kisméretű gépek ráadásul nem csak napjaink legerősebb processzorát, hanem digitális és analóg adások vételére alkalmas hibrid TV-tunert, DVD-írót és FM-rádiót is tartalmaznak.

[HWSW] A Shuttle újabb mini PC-ket mutatott be: az XPC mini X 200 sorozat mindössze A4-es lap méretű és 5,5 cm vastag számítógépekből áll. A kisméretű gépek ráadásul nem csak napjaink legerősebb processzorát, hanem digitális és analóg adások vételére alkalmas hibrid TV-tunert, DVD-írót és FM-rádiót is tartalmaznak.

Az X200 sorozat tagjait Intel Core 2 Duo processzorokkal, akár 2 gigabájtnyi DDR2 memóriával, 3,5 hüvelykes, normál méretű merevlemezzel, kétrétegű lemezek kezelésére is alkalmas multiformátumú DVD-íróval szerelik fel. A csendes gépek esetén egyetlen dologban kell csupán kompromisszumot kötni: a grafikus teljesítményt a lapkakészletbe integrált GMA 950 mag korlátozza, mely azonban már megfelel a Windows Vista kényes ízlésének is.

A rádiótuner és a hibrid tévétuner hangját és képét a mini X200MA típusnál elérhető médiacenter alkalmazáson keresztül is lehet élvezni, melynek kezelését mellékelt távirányító teszi egyszerűbbé. Az integrált grafikus lapka teljesítménye a Windows Xp Media Center Edition médiacenteréhez is megfelelő teljesítményt nyújt.

Shuttle XPC mini X 200

A DVI digitális csatlakozás mellett külső megjelenítők, így LCD-televízió csatlakoztatását HDMI-csatoló teszi lehetővé. Az egy kissé meglepő, hogy egy ilyen prémium árú termékben csak opció, külön megvásárolható kiegészítés a Wi-Fi hálózati csatlakozás. A Shuttle új mini számítógépei nettó 740 és 950 euró közötti (~ 186 ezer és 240 ezer forint) áron vásárolhatók meg Európában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról