Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 5. 12:58

A szalagos mentést teszik egyszerűbbé a Fujitsu Siemens új CentricStor eszközei

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a CentricStor virtuális szalagos gép (virtual tape appliance) két új modelljét, a VTA500 és VTA1500 termékeket. A CentricStor termékek transzparens virtualizációs köztesréteget képeznek a szerverek és szalagos egységek között, a vállalat állítása szerint a legtöbb környezetbe telepíthető, storage-menedzsment eszközök, szalagkönyvtárak és -meghajtók széles körét támogatja.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a CentricStor virtuális szalagos gép (virtual tape appliance) két új modelljét, a VTA500 és VTA1500 termékeket. A CentricStor termékek transzparens virtualizációs köztesréteget képeznek a szerverek és szalagos egységek között, a vállalat állítása szerint a legtöbb környezetbe telepíthető, storage-menedzsment eszközök, szalagkönyvtárak és -meghajtók széles körét támogatja.

A CentricStor teljes körűen integrált D2D2T (disk-to-disk-to-tape) típusú biztonsági másolatkészítést végez, mentési folyamatai és szalagjai az adatéletciklus-kezelést (ILM) is támogatják. Az új modelleknek köszönhetően most már a kisebb rendszerkörnyezetek is élvezhetik a D2D2T technológia előnyeit. A szalagos feldolgozásban korábban nagyon fontos és bonyolult feladat volt az adathordozók klónozása, ezt a CentricStor úgy küszöböli ki, hogy szinkronizált, kettős mentési eljárással két azonos, egymástól teljesen független másolatot hoz létre egyidejűleg a szalagon.

"A CentricStor VTA 500 a kisebb adatközpontoknak megfelelő árfekvésű megoldás" -- mondta Dr. Helmut Beck, a Fujitsu Siemens Computers adattárolási megoldásokért felelős alelnöke. "Virtuális szalagos célgépünk valódi szalagvirtualizációt végez, azaz teljes körűen, önállóan automatizálja a háttérben zajló szalagos adatmentést, és a szalagos adathordozók adminisztrációját is teljes egészében magára vállalja." A CentricStor VTA gondoskodik a szalagok folyamatos karbantartásáról, azaz a fizikai szalagok optimalizálásáról, a szalagfrissítésről, és -- a minőségromlás első jeleneinek észlelése esetén -- a veszélyeztetett adatok automatikus átmentéséről új adathordozóra.

A CentricStor VTA500 a termékcsalád belépőmodellje, amely 32-64 virtuális meghajtót támogat és legfeljebb 4 fizikai szalagos meghajtót kezel. Az egy darab 19" rackszekrénybe építhető készülék legfeljebb 22 terabájt cache-kapacitásúra bővíthető. A CentricStor termékcsalád másik új tagja, a VTA1500 már két rackszekrényt igényel, cserébe 64-128 virtuális meghajtót kezel és akár 173 terabájtig cache-elhető és a Fujitsu Siemens állítása szerint megbirkózik akár napi 100 terabájt elmentésével is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról