:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 2. 11:52

Vista és Office 2007 helyett új hardverekre, tárolóeszközökre és biztonsági szoftverekre költenek a cégek

A CIO Magazine által informatikai vezetők körében készített felmérés szerint 2007-ben a vállalatok átlagosan 5,8 százalékkal költenek többet informatikára mint tavaly, a lap által pár hónappal korábban készített ugyanilyen felmérésen még 6,5 százalékos növekedést vártak az IT-döntéshozók.

[HWSW] A CIO Magazine által informatikai vezetők körében készített felmérés szerint 2007-ben a vállalatok átlagosan 5,8 százalékkal költenek többet informatikára mint tavaly, a lap által pár hónappal korábban készített ugyanilyen felmérésen még 6,5 százalékos növekedést vártak az IT-döntéshozók.

Gary Beach, a CIO Magazine egyik szerzője szerint az IT-költések növekedésének megtorpanása egybeesik azzal, hogy a vállalatok nagyrésze visszafogja tőkeberuházási keretét is 2007-ben. "A megkérdezett vezetők kétharmada 2007-ben a növekedésre vagy innovációra szeretné helyezni a hangsúlyt, ám kérdéses, hogy [a tavalyihoz képest] gyakorlatilag változatlan informatikai büdzsével ezt hogyan tudják elérni."

A válaszadók kétharmada nem tervez az idén Windows Vistára vagy Office 2007-re költeni, a prioritások között az első az új hardverek beszerzése, amelyet tárolóeszközök és biztonsági szoftverek követnek. A CIO Magazine felmérése szerint az IT-vezetők 55,8 százaléka új hardverekre költ majd a legtöbbet az idén, ezután a tárolóeszközök és biztonsági szoftverek következnek. A Windows Vista és Office 2007 bevezetését csak a válaszadók 15,8 százaléka tervezi az idén, mintegy 8 százalék mindkét új Microsoft-szoftvert telepíteni fogja, 5,8 százalék csak az Office 2007-et, 1,7 százalék pedig csak a Vistát.

A Gartner előrejelzése szerint a 2007-ben eladott PC-k 58 százaléka érkezik majd Windows Vistával és az év végén a használatban levő gépeknek csupán tizedén fut majd az új operációs rendszer, 2008-ban a harmadán, 2009-ben a felén, 2010-ben pedig a kétharmadán. Piaci szakértők szerint a legtöbb cégnél megvárják legalább az első szervizcsomag megjelenését, mielőtt napi munkára használnák a Windows Vistát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.