Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 29. 08:57

Február végén jelenik meg a Red Hat Enterprise Linux 5

Február végére tolódott a Red Hat Enterprise Linux 5 megjelenésének időpontja. A szoftvernek az eredeti tervek szerint még 2006-ban meg kellett volna jelennie, de már az első bétaverzió kiadásakor sejthető volt hogy ez nem fog bekövetkezni. Az első bétát júliusra ígérték de csak szeptemberben érkezett meg, a második béta pedig novemberben vált elérhetővé.

[HWSW] Február végére tolódott a Red Hat Enterprise Linux 5 megjelenésének időpontja. A szoftvernek az eredeti tervek szerint még 2006-ban meg kellett volna jelennie, de már az első bétaverzió kiadásakor sejthető volt hogy ez nem fog bekövetkezni. Az első bétát júliusra ígérték de csak szeptemberben érkezett meg, a második béta pedig novemberben vált elérhetővé.

A 2.6.18-as Linux kernelre épülő RHEL5 legfontosabb funkcionális újdonsága talán a Xen virtualizációs hypervisor megjelenése lesz, amely lehetővé teszi virtuális gépek futtatását. A Red Hat legnagyobb riválisa, a Novell már az év közepén piacra dobott SUSE Linux Enterprise 10-ben elérhetővé tette a Xent, a Red Hat azonban még kivárt, a cég állítása szerint azért, hogy a végsőkig tesztelt és összehangolt rendszert tudjon szállítani a vevőknek.

Piaci szakértők szerint a késés nem fogja érdemben befolyásolni a Red Hat pénzügyi teljesítményét, mivel a Red Hat Enterprise Linuxot előfizetéses konstrukcióban értékesíti a cég, vagyis a bevételek folyamatosan folynak be, nincs kiugrás a számokban akkor, amikor új változat érkezik a piacra. A vállalat a múlt héten tette közzé legutóbbi negyedéves eredményeit, mind bevétel, mind a nyereség meghaladta az elemzői várakozásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.