Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 20. 14:25

Már lehet jelentkezni a 2007-es BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyre

2007. május 4-6. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny.

[HWSW] 2007. május 4-6. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny.

A megmérettetésre a www.challenge24.org weboldalon lehet regisztrálni, a jelentkező csapatok először 2007. március 5-én mérkőznek meg egymással az interneten bonyolított elektronikus előválogató keretében, ahol a kiadott feladatok megoldására 5 óra áll majd rendelkezésre. Az előválogatón legjobbnak bizonyuló 30 csapat jut tovább 24 órás döntőbe, amelyet a Műegyetemen rendeznek majd.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni versenyen is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők, a szervezők a helyszínen csak elektromos áramot és a verseny idejére létrehozott helyi hálózathoz való csatlakozást biztosítják. A viadal során a csapattagoknak természetesen tilos a külvilággal kommunikálni.

A verseny elsődleges célja az informatikával és programozással foglalkozó egyetemi hallgatók, iparban dolgozó profik, vagy akár középiskolások számára kihívást és lehetőséget biztosítani tudásuk és képességeik összemérésére extrém körülmények között. A korábbiakhoz hasonlóan a verseny idén is kétfordulós, és a nyeremények értéke meghaladja az 5000 eurót.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról