Szerző: Ady Krisztián

2006. december 19. 16:40

Péntektől Opera böngészővel gazdagodnak a Nintendo Wii tulajdonosok

A ma reggel felreppent pletykák igen gyorsan igazolást nyertek: az Opera weboldalán megjelent információk szerint, majd a Nintendo percekkel később kiadott közleménye alapján december 22-én, azaz pénteken érkezik meg a vállalat webböngészője az igen keresett játékkonzolhoz. A ma reggeli meglepetés frissítést követően tehát rövidesen újabb csatorna lesz elérhető a Wii menüjében.

[HWSW] A ma reggel felreppent pletykák igen gyorsan igazolást nyertek: az Opera weboldalán megjelent információk szerint, majd a Nintendo percekkel később kiadott közleménye alapján december 22-én, azaz pénteken érkezik meg a vállalat webböngészője az igen keresett játékkonzolhoz. A ma reggeli "meglepetés" frissítést követően tehát rövidesen újabb csatorna lesz elérhető a Wii menüjében.

A reggeli frissítés sokak számára meglepetést okozhatott, hiszen a korábban bejelentettnél, december 20-nál egy nappal korábban, már ma elérhetővé tette időjáráselőrejelző csatornáját a Nintendo az európai és ausztrál Wii tulajdonosoknak. A rendszerfrissítést követően megnyílik a Forecast Channel, mely aktuális időjárási adatokat, illetve 5 napos előrejelzést nyújt a világ nagyobb városaival kapcsolatban, egy virtuális Földet varázsolva a Wii konzolba. Sajnos a hazai felhasználók csak irigykedhetnek, egyelőre Budapestről is csak minimális információk érhetők el. Ez nem csoda, hiszen a Nintendo a japán Weathernews adatait használja.

Flash és AJAX

Az Opera webböngésző is egy külön csatornaként jelenik majd meg a Wii menüjében. A 22-én letölthető próbaváltozat még nem a végleges böngésző lesz, utóbbit csak március végén lehet majd elérni, június végéig pedig ingyenesen letölteni. Ezt követően a böngészőért 500 Wii pontot, azaz 5 dollárt/eurót kell majd kifizetni virtuális pénztárcánkból.

A Wii-re szabott Opera böngésző támogatja majd az Adobe Flash-t tartalmazó, illetve korábbi hírek szerint az AJAX technológiával létrehozott oldalakat is, így számos összetettebb weboldal is megjelenhet a képernyőre szabva. A wii-s Opera képes lesz kihasználni az új kontroller rámutatási képességét, mely az egérhez hasonló használatot nyújt, illetve arra lehetősége nyújt, hogy egyetlen gombnyomásra az adott weboldal kijelölt részére ránagyítsunk. A szoftver a mobilokhoz hasonlóan a kijelzőnek megfelelő formába is átrendezheti majd a weboldal tartalmát.

Opera for Wii

Az új csatornák használatához szélessévú internetelérés szükséges, melyhez jellemzően a Wii beépített Wi-Fi csatlakozásán keresztül kapcsolódhatunk. A készülékhez készített USB-s, vezetékes hálózati adapter csak később lesz elérhető. A friss híreket biztosító News csatorna várhatóan január 27-én indul majd el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról