:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 18. 13:18

Újdonságok egész sora az OpenOffice.org 2.1 magyar változatában

Megjelent az OpenOffice.org 2.1 magyar változata, az úgynevezett FSF.hu build. A nyílt forrású irodai szoftvercsomag új verziója a magyar hu.openoffice.org honlapról tölthető le Windowson és Linuxon (x86) futó változatokban, a Mac OS X-re készített kiadás fejlesztése még zajlik, így az Apple gépek tulajdonosainak egyelőre be kell érnie az OpenOffice.org 2.0-val.

[HWSW] Megjelent az OpenOffice.org 2.1 magyar változata, az úgynevezett "FSF.hu build". A nyílt forrású irodai szoftvercsomag új verziója a magyar hu.openoffice.org honlapról tölthető le Windowson és Linuxon (x86) futó változatokban, a Mac OS X-re készített kiadás fejlesztése még zajlik, így az Apple gépek tulajdonosainak egyelőre be kell érnie az OpenOffice.org 2.0-val.

A 2.1-es verzió a hibajavítások mellett számos új képességgel gazdagodott, az Impress bemutatókészítő például már támogat többmonitoros megjelenítést, a Calc táblázatkezelőből egyszerűbb HTML-formátumban exportálni a dokumentumokat, a Base adatbázis és a Microsoft Access kompatibilitását továbbfejlesztették, illetve az OpenOffice.org immár értesítést küld a felhasználóknak, ha a programhoz frissítések jelentek meg.

Német Lászlónak köszönhetően jelentős fejlesztések történtek az elválasztás kezelése terén. A magyar elválasztási minták az Unicode karakterformátumúra alakításnak és a kibővítésnek köszönhetően helyesen választják el az OpenOffice.org helyesírási szótárában található idegen ékezetes szavakat is, valamint mostantól akár bekezdésenként is beállítható, hogy az elválasztásnál minimálisan mennyi karakter maradjon a sor végén vagy az elején, illetve maximálisan hány egymást követő sorban lehessen elválasztás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.