:

Szerző: Ady Krisztián

2006. december 18. 12:49

Újabb ingyenes sávszélességemelés a Magyar Telekom ADSL-hálózatán

Ennél jobb karácsonyi ajándékot keresve sem találhatott volna a Magyar Telekom: hazánk legnagyobb ADSL-alapszolgáltatója ismét jelentősen megnöveli, megtöbbszörözi az ADSL internethozzáférések sávszélességét, illetve 2007 első negyedévében telefonszolgáltatás nélkül igénybe vehető nagykereskedelmi ADSL szolgáltatást vezet be.

[HWSW] Ennél jobb karácsonyi ajándékot keresve sem találhatott volna a Magyar Telekom: hazánk legnagyobb ADSL-alapszolgáltatója ismét jelentősen megnöveli, megtöbbszörözi az ADSL internethozzáférések sávszélességét, illetve 2007 első negyedévében telefonszolgáltatás nélkül igénybe vehető nagykereskedelmi ADSL szolgáltatást vezet be.

Egyből négy, négyből nyolc

A Magyar Telekom immáron harmadszor emeli jelentősen az ADSL-elérések sávszélességét, elsőként 2004-ben, majd 2005 közepén duplázta meg egyes internetcsomagok sávszélességét. Így egy 2004-ben előfizetett 512 kbyte/s-os csomaggal 2005 nyarán már 2 megabit/s-mal lehetett letölteni az internet oldalait. A fejlesztések következő lépéseként a Magyar Telekom 2007 első negyedévében, január közepétől kezdődően ismét díjmentesen megnöveli az ADSL szolgáltatás sávszélességét.

A sávszélességnövelést követően az adott csomag a műszaki lehetőségektől függően akár kétszer, háromszor, vagy akár négyszer gyorsabb internetezést is lehetővé fog tenni az összes jelenlegi és új ügyfél számára. A jelenleg 512 kbit/s sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 megabit/s, a jelenleg 1 megabit/s maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 megabit/s, illetve a 2-3 megabit/s sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 megabit/s is lehet hamarosan a maximális letöltési sebesség.

Mivel a sávszélességemelést az alaphálózati szolgáltató nyújtja, az az internetszolgáltatóktól függetlenül elérhető lesz mindenki számára -- legalábbis azok számára, akiknek a Magyar Telekom hálózatán keresztül biztosít ADSL-hozzáférést internetszolgáltatójuk. A nagyobb szávszélesség előnyei többek között az egyre népszerűbb multimédiás alkalmazásoknál, például video- és zeneletöltés is érezhetőek lesznek.

Korábbi emelések
Korábbi ADSL sávszélesség-emelések

Jön a telefon nélküli is

Az ADSL-berendezések átállítását a Magyar Telekom január közepén kezdi meg, ezek a munkálatok várhatóan több hónapot vesznek igénybe, így nem azonnali lesz minden ügyfél számára a sávszélesség emelése. A szakemberek a hozzáférések átállítását a nap 24 órájában folyamatosan végzik majd, ami az üzemelő végpontok esetében néhány perces leállást okozhat.

A sávszélességemelés mellett a Magyar Telekom a közeljövőben bevezeti a telefonszolgáltatás nélküli ADSL szolgáltatást is, amely internetszolgáltató partnerein keresztül lesz igénybe vehető. A havidíjas telefon nélküli ADSL bevezetése jelentős fejlesztéseket igényel a Magyar Telekom részéről, melyek várhatóan 2007 első negyedévében fejeződnek be. Ezzel a szolgáltatással azon ügyfeleknek is lehetőségük lesz ADSL-hez jutni, akik nem rendelkeznek telefonelőfizetéssel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.